Održana javna rasprava o Nacrtu strategije Vlade Republike Makedonije za suradnju sa civilnim društvom 2018. -2020 i Akcijskog plana za provedbu Strategije u Bitoli

  • Slika /slike/DSC_0248.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Nakon što se o Nacrtu strategije Vlade Republike Makedonije za suradnju sa civilnim društvom 2018. -2020 i Akcijskom planu za provedbu Strategije raspravljalo na javnoj raspravi održanoj u Skopju u ponedjeljak, 16.4.2018., proces savjetovanja sa zainteresiranom javnošću nastavio se održavanjem javne rasprave u Bitoli.

U četvrtak, 19.4.2018. više od 20 predstavnika organizacija civilnoga društva i predstavnika tijela državne uprave raspravljali su o Nacrtu strategije Vlade Republike Makedonije za suradnju sa civilnim društvom 2018. -2020 i Akcijskom planu za provedbu Strategije dajući konkretne prijedloge i komentare na nacrte predmetnih dokumenata.

Raspravu su moderirale Marina Lochert Šoštarić iz Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Suzana Nikodijević Filipovska iz Odjela za suradnju s nevladinim organizacijama Glavnog tajništva Vlade Republike Makedonije. Na javnoj raspravi prisustvovali su i članovi projektnog tima Twinning light projekta „Further institutionalisation of structured mechanism/s for cooperation between the Government and civil society", koji su u sklopu projekta izradili Akcijski plan za provedbu Strategije Vlade za suradnju s civilnim društvom 2018-2020.

Proces savjetovanja sa zainteresiranom javnošću traje do 30. travnja 2018. do kada se mogu dostaviti mišljenja i prijedlozi na Nacrt strategije Vlade Republike Makedonije za suradnju sa i razvoj civilnoga društva 2018. -2020 i Akcijskog plana za provedbu Strategije na e-mail adresu: nvosorabotka@gs.gov.mk.

Pisane vijesti | Twinning 2018.