Održana prva sjednica V. saziva Nacionalnog odbora za razvoj volonterstva i objavljen Poziv za prijavu kandidata/kandidatkinja za dodjelu Državne nagrade za volontiranje u 2017. godini

Slika /slike/Popratna fotografija sa sjednice.jpg

Poziv je otvoren do 22. studenog

Dana 26. listopada 2017. godine u prostorijama Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku održana je prva sjednica V. saziva Nacionalnog odbora za razvoj volonterstva.

Nacionalni odbor za razvoj volonterstva zalaže se za promicanje i razvoj volonterstva i unapređenje položaja volontera u društvu. Također, odlučuje o dodjeli Državne nagrade za volontiranje, prati provedbu Etičkog kodeksa volontera te provodi i prati mjere i aktivnosti određenih Zakonom o volonterstvu.
Sukladno predloženom Dnevnom redu sjednice, nakon usvojenog Poslovnika Nacionalnog odbora, izabrana je nova predsjednica Nives Ivelja, predstavnica Hrvatskog centra za razvoj volonterstva i potpredsjednik Dominik Knezović, predstavnik udruge Studentski katolički centar „Palma“.
Izabrani su i članovi Radne skupine za odabir kandidata/kandidatkinja za dodjelu Državne nagrade za volontiranje: Josip Vidov iz Udruge socijalnih radnika Zadar; Adela Sočev, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica i Anamarija Vujić iz udruge  Hrabri telefon.
Na sjednici je odlučeno o raspisivanju Javnog poziva za Državnu nagradu za volontiranje za 2017. godinu. Državna nagrada za volontiranje je najviše  priznanje što ga Republika Hrvatska dodjeljuje za volontiranje, doprinos promicanju volonterstva i druge volonterske aktivnosti.
 

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo je 7. studenog Poziv za prijavu kandidata/kandidatkinja za dodjelu Državne nagrade za volontiranje u 2017. godini. Pozivaju se zainteresirane pravne i fizičke osobe da podnesu prijave s prijedlozima kandidata/kandidatkinja za dodjelu Državne nagrade za volontera/volonterku, koordinatora/koordinatoricu volontiranja i organizatora volontiranja koji su u periodu od travnja 2016. do studenoga 2017. godine sukladno Zakonu o volonterstvu doprinijeli razvoju i afirmaciji volonterstva u Republici Hrvatskoj.

Poziv za prijavu te pripadajuće obrasce možete pronaći ovdje.
 


 

Pisane vijesti