Održana radionica za potencijalne prijavitelje u sklopu programa "Europa za građane" 2014.-2020.

Radionica za potencijalne prijavitelje na program Europa za građane održana je 20. svibnja 2014. godine u organizaciji Zagorske razvojne agencije i Ureda Vlade RH za udruge u Sv. Križu Začretje, u prostorijama Gradske vijećnice. Ukupno 34 sudionika prisustvovalo je radionici. Sudionici su većinom bili predstavnici općina i gradova, dok je manji broj bio iz redova udruga i drugih neprofitnih organizacija. Većina prisutnih nije imala iskustva u provedbi projekata financiranih iz ovog Programa niti iz pretpristupnih programa.

U uvodnom dijelu je primjere dobre prakse, odnosno projekte financirane iz programskog razdoblja 2007. – 2013., predstavio načelnik općine Breznički Hum, g. Zoran Hegedić. Općina Breznički Hum je u razdoblju 2011. – 2013. provela tri projekta ukupne vrijednosti 25.000,00EUR.

U nastavku su predstavnici Ureda Vlade RH za udruge predstavili ciljeve, cjeline, mjere i prioritete financiranja u programskom razdoblju 2014. – 2020. s posebnim naglaskom na godišnje prioritete s kojima projektni prijedlozi trebaju biti usklađeni. Predstavljeni su i kriteriji, pravila i procedure za dobivanje bespovratnih sredstava kroz program Europa za građane 2014. – 2020. U popodnevnom dijelu radionice pružena je savjetodavna pomoć onim sudionicima čiji su projektni prijedlozi odbijeni na prijašnjem natječaju i koji namjeravaju ponovno aplicirati za dobivanje bespovratnih sredstava.
 
Ovim putem najavljujemo sljedeću radionicu i umrežavanje organizacija iz Republike Hrvatske i Republike Slovenije koja će se održati 23. svibnja 2014. godine u Umagu. Više informacija možete pronaći ovdje.
 
Kako je to izgledalo na radionci možete pogledati u nastavku.

       


Pisane vijesti | Europa za građane