Otvoren natječaj za dodjelu Nagrade za promicanje prava djeteta u 2023. godini

Slika /slike/Pristup informacijama - genericke slike/shutterstock_165696095.jpg

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike objavilo je 6. rujna 2023. godine Natječaj za dodjelu Nagrade za promicanje prava djeteta u 2023. godini.

Svake godine povodom Svjetskog dana djeteta koji se obilježava 20. studenog na dan prihvaćanja Konvencije o pravima djeteta dodjeljuje se nagrada za promicanje prava djeteta kao nagrada za životno djelo i godišnje nagrade.
Nagrada za životno djelo dodjeljuje se istaknutim pojedincima čiji rad predstavlja trajan doprinos u promicanju prava djeteta, dok se godišnje nagrade dodjeljuju pojedincima i/ili grupi pojedinaca za najznačajnija ostvarenja na različitim područjima prava djeteta u protekloj godini. Kandidate za nagrade mogu predložiti pravne i fizičke osobe.

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike je  6. rujna 2023. godine objavilo Natječaj za dodjelu Nagrade za promicanje prava djeteta u 2023. godini u Narodnim novinama, Jutarnjem listu te Večernjem listu i na web stranici Ministarstva. Detaljnije o uvjetima natječaja pogledajte na poveznici  ovdje.

Pisane vijesti