Posjet delegacije Republike Makedonije - Odjel Vlade Republike Makedonije za suradnju sa udrugama i predstavnici OCD-a, 12.-14. prosinca 2011.

U okviru poticanja regionalne i međunarodne suradnje na području razvoja civilnog društva, Ured za udruge VRH redovito sudjeluje i organizira susrete s delegacijama s područja jugoistočne Europe i šire, s ciljem prijenosa iskustva i dobrih praksi za stvaranje poticajnog okruženja za razvoj civilnog društva.

U razdoblju od 12. do 14. prosinca Ured za udruge ugostio je delegaciju iz Makedonije – iz Odjela za suradnju sa udrugama Vlade Republike Makedonije te predstavnike organizacija civilnoga društva Makedonije - u okviru njihovog studijskog posjeta Hrvatskoj i Sloveniji financiranog projektom EU „Tehnička pomoć Odjelu za suradnju sa udrugama“. Svrha posjeta bila je upoznavanje s iskustvima i praksama Hrvatske na području provedbe programa i projekata za sektor civilnoga društva u Hrvatskoj, u cilju razvoja civilnog dijaloga i međusektorske suradnje državnih institucija i organizacija civilnog društva.

Predstavnici Ureda za udruge predstavili su, osim institucionalnog i pravnog okvira za suradnju s organizacijama civilnoga društva u Hrvatskoj, i sustav provedbe projekata i programa za sektor civilnoga društva iz portfelja Ureda za udruge koji se financiraju iz europskih fondova, s naglaskom na Hrvatska iskustva u izgradnji kapaciteta za provedbu, kao i prakse u kvalitetnom upravljanju europskih alokacija za potporu doprinosa organizacijama civilnoga društva u pretpristupnom razdoblju.

                                         



Pisane vijesti