Poziv za iskaz interesa za sudjelovanje na studijskom posjetu: Jačanje utjecaja OCD-a, 23.-26. studenoga 2009., Bruxelles

 

U sklopu programa People 2 People (P2P) otvoren je poziv za iskaz interesa za sudjelovanje na studijskom posjetu pod nazivom „Jačanje utjecaja djelovanja OCD-a“, koji se ima održati od 23. do 26. studenoga 2009. u Bruxellesu.
 
Cilj studijskog posjeta jest okupiti predstavnike organizacija civilnoga društva iz zemalja Zapadnog Balkana i Turske na treningu kojime se želi unaprijediti učinkovitost i sektorski know-how, kao i poznavanje Europske unije (poznavanje rada institucija i procesa donošenja odluka) po pitanju procesa proširenja i potpore civilnom društvu, a sastojat će se od radionica na temu projektnog upravljanja, prikupljanja sredstava, provođenja kampanja i  zagovaračkih vještina.
Nacrt programa studijske posjete preuzmite ovdje.
 
Kroz proces odabira izabrat će se kandidati iz različitih organizacija iz Republike Hrvatske. Što se kriterija odabira tiče, voditi će se računa da među izabranim kandidatima budu zastupljeni predstavnici manjih i većih organizacija, uključujući i predstavnike nedavno uspostavljenih organizacija. Prednost će imati predstavnici organizacija koje djeluju na području jačanja kapaciteta OCD-a, promicanja sudjelovanja javnosti u demokratskih procesima te prikupljanja sredstava i slično, to jest organizacija čije djelovanje nije specijalizirano za neko usko područje djelovanja.
Zainteresirane molimo da najkasnije do 22. listopada 2009.  pošalju pismo iskaza interesa (slobodnog formata), kao i životopis u EU formatu putem internetske pošte.


Pisane vijesti