Poziv za iskaz interesa za uključivanje lokalnih i područnih jedinica u Partnerstvo za otvorenu vlast

Slika /pics/POV/OGP local.png

Globalna inicijativa Partnerstvo za otvorenu vlast (POV) otvorila je Poziv za iskaz interesa namijenjen jedinicama lokalne samouprave za pridruživanje POV inicijativi.

Program uključivanja jedinica lokalne samouprave u globalnu inicijativu Partnerstvo za otvorenu vlast (OGP Local) pokrenut je 2016. godine, a do danas se inicijativi priključilo čak 106 lokalnih samouprava koje svoje gradove ili  općine nastoje učiniti otvorenijima, inkluzivnijima, participativnijima i odgovornijima prema svojim građanima.

Nakon iskaza interesa, uspješni prijavitelji bit će pozvani da se pridruže Inicijativi te proći programa osposobljavanja. Nakon toga novi članovi će razviti vlastiti Akcijski plan za provedbu Partnerstva za otvorenu vlast na lokalnoj razini, a zatim pratiti njegovu provedbu te sudjelovati u aktivnostima razmjene iskustava. Detaljnije informacije o odgovornostima i procesu uključivanja i sudjelovanja novih članova mogu se pronaći u priručniku (na engleskom jeziku): Open Government Partnership Local Handbook (https://www.opengovpartnership.org/documents/ogp-local-handbook/).

Ured za udruge, kao kontakt točka inicijative Partnerstvo za otvorenu vlast predstavio je ovaj poziv na konferenciji „Otvorena vlast u Hrvatskoj - pogled u budućnost“. Sudionicima ovog događanja putem video linka se obratio José María Marín, viši programski savjetnik za program Otvorene lokalne vlasti, koji je predstavio niz uspješnih primjera otvorenih lokalnih vlasti kao i sam Poziv za uključivanje jedinica lokalne samouprave u POV inicijativu Join OGP Local: Call for Expressions of Interest 2023 (opengovpartnership.org).

Prijave za iskaz interesa otvorene su do 26. siječnja 2024. godine.

Više informacija o Pozivu možete pronaći na stranicama globalne POV inicijative:
Dodatne informacije svi zainteresirani mogu saznati i putem kontakata Ureda za udruge, kao kontakt točke inicijative Partnerstvo za otvorenu vlast u Hrvatskoj.

Pisane vijesti | Partnerstvo za otvorenu vlast