Poziv za predlaganje predstavnika organizacija civilnoga društva za člana i zamjenika člana Nacionalnog vijeća za razvoj socijalnih politika

Slika /slike/Pristup informacijama - genericke slike/službenica za info.jpg

Rok za dostavu kandidatura je utorak, 11. svibnja 2021.*

Vlada Republike Hrvatske na sjednici održanoj 29. travnja 2021. godine donijela je Odluku o osnivanju Nacionalnog vijeća za razvoj socijalnih politika koja je stupila na snagu danom donošenja.

Točkom VII. Odluke o osnivanju Nacionalnog vijeća za razvoj socijalnih politika određen je način predlaganja i imenovanja članova Nacionalnog vijeća te rok za dostavu prijedloga člana i zamjenika člana u svrhu upućivanja u proceduru imenovanja.

Slijedom navedenog, potrebno je predložiti četiri predstavnika organizacija civilnoga društva i njihove zamjenike koje će Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike predložiti Vladi Republike Hrvatske radi imenovanja u Nacionalno vijeće za razvoj socijalnih politika.

Molimo sve zainteresirane organizacije civilnoga društva da putem obrasca dostupnog na mrežnoj stranici Ureda za udruge dostave prijedloge kandidata za člana i zamjenika člana Nacionalnog vijeća za razvoj socijalnih politika.

Rok za dostavu kandidatura je utorak, 11. svibnja 2021.*

Prijedlozi se dostavljaju direktno Uredu za udruge na elektroničku adresu: savjet@udruge.vlada.hr ili članovima Savjeta za razvoj civilnoga društva - predstavnicima udruga prema području djelovanja, a popis članova s elektroničkim adresama dostupan je na mrežnoj stranici Ureda za udruge.

*Rok je izmijenjen; izvorno je bio naznačen rok za dostavu kandidatura 10. svibnja 2021.
Sukladno provedenom glasanju članova Savjeta za razvoj civilnoga društva o predloženim kandidatima, za članove su izabrani:
član: Drago Lelas (Udruga MoSt, Split) te zamjenik člana: Ivo Puljek (Udruga MoSt, Split); članica: Dubravka Marušić (ADOPTA – Udruga za potporu posvajanju, Zagreb) te zamjenica članice: Jasna Belamarić (ADOPTA – Udruga za potporu posvajanju, Zagreb); član: Vojin Perić (Hrvatski savez slijepih, Zagreb) te zamjenica člana: Andreja Veljača (Hrvatski savez slijepih, Zagreb); članica: Una Zečević Šeparović (Inicijativa #SPASIME, Zagreb) te z
amjenica članice: Ana Pecotić (Inicijativa #SPASIME, Zagreb).

Pisane vijesti | Savjet za razvoj civilnoga društva - imenovanja