Poziv za predlaganje predstavnika organizacija civilnoga društva za člana Radne skupine za izradu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti prijavitelja nepravilnosti

Slika /slike/1. pravo na pristup.jpg

Rok za dostavu kandidatura je ponedjeljak, 7. lipnja 2021.

U tijeku je proces osnivanja Radne skupine za izradu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti prijavitelja nepravilnosti u cilju implementacije Direktive (EU) 2019/1937 Europskog parlamenta i Vijeća od 23. listopada 2019. o zaštiti osoba koje prijavljuju povrede prava Unije. 

U tu svrhu, potrebno je predložiti predstavnika organizacija civilnoga društva za člana Radne skupine za izradu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti prijavitelja nepravilnosti.

Molimo sve zainteresirane organizacije civilnoga društva da putem obrasca dostupnog na mrežnoj stranici Ureda za udruge dostave prijedloge kandidata za člana Radne skupine za izradu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti prijavitelja nepravilnosti.

Rok za dostavu kandidatura je ponedjeljak, 7. lipnja 2021.

Prijedlozi se dostavljaju direktno Uredu za udruge na elektroničku adresu: savjet@udruge.vlada.hr ili članovima Savjeta za razvoj civilnoga društva - predstavnicima udruga prema području djelovanja, a popis članova s elektroničkim adresama dostupan je na mrežnoj stranici Ureda za udruge.
 
Sukladno provedenom glasanju članova Savjeta za razvoj civilnoga društva o predloženim kandidatima, za člana Radne skupine za izradu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti prijavitelja nepravilnosti predložena je Svjetlana Marijon, predstavnica udruge ZAMISLI iz Zagreba.

Pisane vijesti | Savjet za razvoj civilnoga društva - imenovanja