Pratite uživo: INFO DANI o natječajima za dodjelu financijskih sredstava projektima i programima organizacija civilnoga društva iz javnih izvora u 2023. godini

Slika /slike/Pristup informacijama - genericke slike/službenica za info.jpg

Poveznica na prijenos uživo s Info dana: Info dani 2023. - YouTube
Info dani 2023. održat će se 30. i 31. ožujka 2023. godine u Velikoj dvorani Ministarstva znanosti i obrazovanja (Donje Svetice 38, Zagreb).

Ured za udruge, u suradnji s tijelima državne uprave - davateljima financijskih sredstava iz javnih izvora, organizira Info dane o natječajima za financiranje projekata i programa organizacija civilnoga društva iz sredstava Državnog proračuna RH i fondova EU u 2023. godini.

Info dani 2023. održat će se 30. i 31. ožujka 2023. godine u Velikoj dvorani Ministarstva znanosti i obrazovanja (Donje Svetice 38, Zagreb).

Svrha je Info dana da se zainteresiranim udrugama i drugim organizacijama civilnoga društva predstave natječaji koji će se raspisivati u 2023. godini. Program Info dana pripremljen je sukladno nacrtu Godišnjeg plana natječaja za 2023. godinu.

Ove godine sudionicima Info dana predstavit će se i Program IMPACT4VALUES. Radi se o slovensko-hrvatskom programu podrške organizacijama civilnog društva koje svojim djelovanjem promiču i štite europske vrijednosti. Program pruža financijsku i organizacijsku potporu manjim organizacijama kako bi mogle bolje pridonijeti zaštiti, promicanju i podizanju svijesti o temeljnim pravima i vrijednostima EU-a, a provodi se u okviru CERV programa. Programom partnerski upravlja slovensko-hrvatski konzorcij u sastavu Center za informiranje, sodelovanje in razvoj nevladnih organizacij – CNVOS, Slagalica – Zaklada za razvoj lokalne zajednice i Solidarna – Zaklada za ljudska prava i solidarnost. Organizacijama civilnog društva u Hrvatskoj i Sloveniji će biti dodijeljeno 2,35M eura financijske podrške uz sveobuhvatni program jačanja kapaciteta.

Tijekom čitavog događanja bit će omogućen video prijenos kako bi se omogućilo informiranje i aktivno sudjelovanje što većeg broja zainteresiranih prijavitelja izvan Zagreba.

Video prijenosu moći će se pristupiti putem YouTube kanala Ureda za udruge, a adresa e-pošte putem koje će zainteresirani izvan Zagreba uživo moći postavljati pitanja predstavnicima davatelja bespovratnih sredstava je: infodani@udruge.vlada.hr.
 
Prezentacije davatelja bespovratnih sredstava bit će objavljene na mrežnim stranicama Ureda za udruge, uz detaljnu bilješku s događanja.

Molimo da vaše sudjelovanje događanju uživo prijavite najkasnije do 29. ožujka 2023. godine, zaključno s 13h, i to putem prijavnog obrasca, koji ćete dostaviti na adresu e-pošte marina.lochert@udruge.vlada.hr.  
Napominjemo da se prijave zaprimaju do popune kapaciteta dvorane, a iz jedne organizacije moguće je prijaviti do dva sudionika.

Napominjemo kako je Program podložan promjenama te će se po potrebi ažurirati.
Program Info dana (ažurirano: 28. ožujka 2023.)
Prijavni obrazac
 

Pisane vijesti