Predlaganje kandidata za člana Radne skupine za izradu analize i prijedloga mjera za unaprjeđenje prava transrodnih osoba

Slika /slike/Pristup informacijama - genericke slike/službenica za info.jpg

Radna skupina sastojat će se od predstavnika tijela državne uprave, akademske zajednice i udruga za promicanje i zaštitu prava transrodnih osoba te će imati zadatak preispitati postojeće zakonodavstvo te izraditi analizu i prijedlog preporuka glede  unapređenja prava transrodnih osoba.
 

Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, sukladno Nacionalnom programu zaštite i promicanja ljudskih prava za razdoblje od 2013. od 2016. godine, odnosno zadacima iz cilja 86. „Unaprijediti zaštitu i promicanje prava transrodnih osoba“ pristupa osnivanju Radne skupine za izradu analize i prijedloga mjera za unaprjeđenje prava transordnih osoba.

Molimo sve zainteresirane da do 14. ožujka 2016. putem obrazaca u privitku dostave svoje prijedloge. Prijedlozi se dostavljaju članovima Savjeta za razvoj civilnoga društva - predstavnicima udruga iz pojedinih područja. Popis članova Savjeta pronađite ovdje.

O prijavljenim kandidatima, glasat će članovi Savjeta za razvoj civilnoga društva, a rezultati će biti objavljeni na web stranici Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.


Obrazac za prijavu kandidata

 
 

Pisane vijesti