Predsjednik Mesić primio izaslanstvo Savjeta za razvoj civilnog društva

Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić primio je izaslanstvo Savjeta za razvoj civilnog društva, savjetodavno i stručno tijelo Vlade Republike Hrvatske, koje čini 10 predstavnika nevladinih organizacija, 10 predstavnika nadležnih tijela državne uprave te 3 stručnjaka iz civilnog društva za područja međunarodne suradnje, međusektorske suradnje i procesa pridruživanja europskim integracijama.

Kako je jedan od važnih argumenata kandidature Republike Hrvatske za nestalno članstvo u Vijeću sigurnosti UN-a bila činjenica da Hrvatska uspješno gradi mir nakon ratnih stradanja, izaslanstvo je razgovaralo s predsjednikom Mesićem o mogućnostima doprinosa organizacija civilnog društva što uspješnijem sudjelovanju Hrvatske u Vijeću sigurnosti.

S obzirom da udruge u Hrvatskoj imaju veliko znanje i iskustvo na ovom području mogu uvelike pomoći drugim zemljama i njihovim organizacijama civilnog društva koje se nalaze u sličnim situacijama kakvima se Hrvatska nalazila prije jednog desetljeća.

Predsjednik Mesić podržao je inicijativu Savjeta za razvoj civilnog društva te naglasio stalnu potrebu jačanja dijaloga između civilnog društva i tijela vlasti.

U izaslanstvu su bili Toni Vidan, predsjednik Savjeta za razvoj civilnog društva, Lidija Pavić Rogošić, zamjenica predsjednika Savjeta, dr.sc. Igor Vidačak, predstojnik Ureda za udruge Savjeta, Nikolina Svalina, Ines Loknar Mijatović i Ninoslav Šćukanec, članovi Savjeta.
 
Izvor: Ured Predsjednika RH


Pisane vijesti