Predstavljanje mogućnosti financiranja za neprofitni i javni sektor kroz program Unije: Građani, jednakost, prava i vrijednosti (CERV), u Križevcima 1.12. 2021.

Slika /slike/CERV/one-against-all-ga4b79f4db_1920.jpg

Informativno događanje Nacionalne kontakt točke programa CERV

Ured za udruge Vlade RH u svojstvu Nacionalne kontakt točke, predstavit će 1. prosinca 2021. u Križevcima mogućnosti financiranja za neprofitni i javni sektor u financijskom razdoblju 2021.-2027. kroz program Unije Građani, jednakost, prava i vrijednosti (CERV).

Predstavljanje će se održati u srijedu 1. prosinca 2021. godine u prostoru Gradskoj knjižnici Franjo Marković u Križevcima (Trg sv. Florijana 14, 48260 Križevci), od 11:00 do 12:15 sati

Program Građani, jednakost, prava i vrijednosti (Citizens, Equality, Rights and Values programme CERV), najveći je program u povijesti Europske unije namijenjen zaštiti i promicanju prava i vrijednosti ugrađenih u temeljne Ugovore i Povelju EU-a o temeljnim vrijednostima: demokraciji, vladavini prava, temeljnim pravima, transparentnosti i dobrom upravljanju. Novi, centralizirani program pokriva područja dosadašnjih programa Europa za građane, Prava, ravnopravnost i građanstvo i DAPHNE, a posvećen je izgradnji demokratskije Europe i podizanju svijesti građanki i građana o pravima i vrijednostima Unije kroz financijsku podršku neprofitnom i javnom sektoru. U financijskom razdoblju 2021.-2027., predviđeni proračun CERV programa iznosi 1,5 milijardi eura, a bit će raspodijeljen na 4 tematske cjeline: 1) Vrijednosti Unije; 2) Jednakost, prava i rodna ravnopravnost; 3) Uključenost i sudjelovanje građana; 4) Daphne - borba protiv svih oblika nasilja. 

Ured za udruge Vlade RH djeluje kao Nacionalna kontakt točka CERV programa, zadužena za informiranje i educiranje o Programu, jačanje njegove vidljivosti u Republici Hrvatskoj te pružanje tehničke podrške prijaviteljima i provoditeljima projekata. 

Događanje se održava u suradnji s Gradom Križevci.

Program događanja možete preuzeti ovdje. Sudjelovanje na događanju moguće je isključivo uz prijavu popunjavanjem PRIJAVNICE (https://forms.gle/nuxZcjcBdxYiaQpg6 ). Iz svake organizacije/ustanove mogu se prijaviti najviše 2 osobe.

Zbog trenutnih epidemioloških mjera, broj sudionika je ograničen te ćemo prijave zatvoriti nakon popunjavanja dopuštenog kapaciteta prostora u kojem će se održavati događanje, te napominjemo kako pri ulasku u prostorije knjižnice potrebno predočiti COVID potvrdu, potvrdu o preboljenju ili negativan test na COVID-19 te je nošenje zaštitnih maski za lice obavezno.

U slučaju naknadne nemogućnosti dolaska, molimo vas da nas o tome obavijestite na cerv@udruge.vlada.hr.

----------------------------------------------

PROGRAM

11:00 – 11:05     Uvod / Pozdravne riječi

11:05 - 12:00      Predstavljanje programa Unije: Građani, jednakost, prava i vrijednosti (CERV) 2021.- 2027., Željka Markulin, Nacionalna kontakt točka Programa, Ured za udruge Vlade RH

12:00 - 12:15      Pitanja i odgovori, konzultacije






Pisane vijesti | Građani, jednakost, prava i vrijednosti (CERV)