Predstavljanje programa Unije Građani, jednakost, prava i vrijednosti (CERV), u Pazinu 17.1. 2022.

Slika /slike/CERV/PAZIN.jpg

Saznajte kakve su mogućnosti financiranja za neprofitni i javni sektor kroz program Unije Građani, jednakost, prava i vrijednosti.

Ured za udruge Vlade RH u svojstvu Nacionalne kontakt točke, predstavit će 17. siječnja 2022. u Pazinu mogućnosti financiranja za neprofitni i javni sektor u financijskom razdoblju 2021.-2027. kroz program Unije Građani, jednakost, prava i vrijednosti (CERV).

Predstavljanje će se održati u ponedjeljak 17. siječnja 2022. godine u dvorani Istra pazinskog Spomen doma (Šetalište Pazinske gimnazije 1, Pazin), od 11:00 do 12:30 sati

Program Građani, jednakost, prava i vrijednosti (Citizens, Equality, Rights and Values programme, CERV), najveći je program u povijesti Europske unije namijenjen zaštiti i promicanju prava i vrijednosti ugrađenih u temeljne Ugovore i Povelju EU-a o temeljnim vrijednostima: demokraciji, vladavini prava, temeljnim pravima, transparentnosti i dobrom upravljanju. Novi, centralizirani program pokriva područja dosadašnjih programa Europa za građane, Prava, ravnopravnost i građanstvo i DAPHNE, a posvećen je izgradnji demokratskije Europe i podizanju svijesti građanki i građana o pravima i vrijednostima Unije kroz financijsku podršku neprofitnom i javnom sektoru. U financijskom razdoblju 2021.-2027., predviđeni proračun CERV programa iznosi 1,5 milijardi eura, a bit će raspodijeljen na 4 tematske cjeline: 1) Vrijednosti Unije; 2) Jednakost, prava i rodna ravnopravnost; 3) Uključenost i sudjelovanje građana; 4) Daphne - borba protiv svih oblika nasilja. 

Ured za udruge Vlade RH djeluje kao Nacionalna kontakt točka CERV programa, zadužena za informiranje i educiranje o Programu, jačanje njegove vidljivosti u Republici Hrvatskoj te pružanje tehničke podrške prijaviteljima i provoditeljima projekata. 

Događanje se održava u suradnji s Gradom Pazinom.

Program događanja:
11:00 - 11:10   -    Uvod / Pozdravne riječi
11:10 - 12:00   -   Predstavljanje programa Građani, jednakost, prava i vrijednosti (CERV) 2021.- 2027.
12:00 - 12:30   -   Pitanja i odgovori, konzultacije
 
Sudjelovanje na događanju moguće je isključivo uz prijavu, popunjavanjem PRIJAVNICE (https://forms.gle/8JvEkTusVKdiuGEb6).

Iz svake organizacije/ustanove mogu se prijaviti najviše 2 osobe.

Zbog trenutnih epidemioloških mjera, broj sudionika je ograničen te ćemo prijave zatvoriti nakon popunjavanja dopuštenog kapaciteta prostora u kojem će se održavati događanje. Napominjemo kako pri ulasku u prostorije Vijećnice potrebno predočiti COVID potvrdu, potvrdu o preboljenju ili negativan test na COVID-19 te je nošenje zaštitnih maski za lice obavezno.

U slučaju naknadne nemogućnosti dolaska, molimo vas da nas o tome obavijestite na cerv@udruge.vlada.hr

Pisane vijesti | Građani, jednakost, prava i vrijednosti (CERV)