Predstavljanje programa Unije Građani, jednakost, prava i vrijednosti (CERV)

Slika /slike/CERV/GJVP-logo-rgb-tirkizni-H.png

Ured za udruge u svojstvu Nacionalne kontakt točke predstavit će novi program Unije Građani, jednakost, prava i vrijednosti (CERV) u utorak, 21. prosinca 2021. 

Ured za udruge Vlade RH u svojstvu Nacionalne kontakt točke predstavit će novi program Unije Građani, jednakost, prava i vrijednosti (CERV): njegove ciljeve, tematska područja i mogućnosti financiranja putem jedinstvenog portala za prijavu projektnih prijedloga Funding and Tender Opportunities u novom financijskom razdoblju 2021.- 2027. 

U sklopu predstavljanja, održat će se i jednosatna panel rasprava CERV-Ulaganje u temelje Europske unije sa zanimljivim gostima koji će dati uvid u najveće izazove s kojima se Hrvatska susreće u promociji temeljnih prava i vrijednosti iz različitih perspektiva te razmijeniti razmišljanja oko ključnih tema i potrebnih koraka potrebnih kako bi Hrvatska bila u uspješnija u provedbi međunarodnih konvencija i nacionalnih i EU strategija u sljedećih sedam godina.

Događanje će se održati u utorak 21. prosinca 2021. godine putem platforme MS Teams, od 10:00 do 12:00 sati.

Program Građani, jednakost, prava i vrijednosti (Citizens, Equality, Rights and Values Programme – CERV) pokriva područja dosadašnjih programa Unije Europa za građane, Prava, ravnopravnost i građanstvo i DAPHNE i najveći program Unije do sada namijenjen zaštiti i promicanju prava i vrijednosti ugrađenih u temeljne Ugovore i Povelje EU-a: vladavini prava, demokraciji, građanskoj participaciji, temeljnim pravima, transparentnosti, dobrom upravljanju te borbi protiv svih oblika nasilja, kroz pružanje financijske podrške neprofitnom i javnom sektoru.

Ured za udruge Vlade RH djeluje kao nacionalna kontakt točka CERV programa, zadužena za informiranje i educiranje o Programu, jačanje njegove vidljivosti u Republici Hrvatskoj te pružanje tehničke podrške prijaviteljima i provoditeljima projekata. 

U nastavku možete preuzeti program, a sudjelovanje na događanju moguće je isključivo uz prijavu popunjavanjem prijavnice.

Nadamo se da ćete nam se pridružiti na našem online događanju i aktivno se uključiti u panel raspravu.



 

Najave | Građani, jednakost, prava i vrijednosti (CERV)