Produljenje obustave dijela Poziva „Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice“

Slika /slike/logo, vizuali i sl/ESF - uljp - ok - Ucinkoviti-ljudski-potencijali_BOJA_2.jpg

Obustava za prve dvije skupine Poziva se produljuje do roka za zatvaranje Poziva, dok je projektne prijedloge za treću skupinu za financiranje moguće predavati od 23. lipnja 2021., od 10 sati.

Nastavno na vijest objavljenu 14. lipnja 2021., Ured za udruge temeljem obavijesti Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva od 18. lipnja 2021. objavljuje kako se obustava Poziva UP.04.2.1.11 „Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice“ za prvu i drugu skupinu za financiranje produljuje do krajnjeg roka za prijavu na Poziv, odnosno do 30. lipnja 2021. godine.
Istovremeno obavještavamo potencijalne prijavitelje kako se obustava za treću skupinu za financiranje ukida 23. lipnja od 10 sati te je od navedenoga roka moguće predavati prijave za treću skupinu za financiranje.

Svi projektni prijedlozi predani unutar razdoblja u kojem je ovaj Poziv obustavljen za skupine za koje je obustavljen, neće biti uključeni u postupak dodjele te ih se neće uzeti u razmatranje u slučaju produljenja krajnjeg roka za prijavu.

Podsjećamo kako je u okviru Poziva izdvojena posebna skupina za financiranje aktivnosti organizacija civilnoga društva na potresima pogođenim područjima, čime se osigurava usmjerenost sredstava na područja koja u trenutku raspisivanja Poziva iziskuju posebnu pažnju društva za davanje učinkovitog odgovora na potrebe lokalne zajednice u kriznim situacijama.

Izdvojena alokacija za treću skupinu za financiranje iznosi ukupno: 20.000.000,00 kn

U trećoj skupini za financiranje prijavitelji mogu biti:
 
• udruge osnovane sukladno Zakonu o udrugama (NN 74/14, 70/17 i 98/19);
• zaklade osnovane sukladno Zakonu o zakladama (NN 106/18, 98/19);
• pravne osobe vjerske zajednice – osnovane sukladno Zakonu o pravnom položaju vjerskih zajednica (NN 83/02, 73/13);

koje provode aktivnosti koje se prijavljuju u okviru Poziva na potresima pogođenim područjima.
 
Projekt se mora provoditi u partnerstvu s jednim ili više partnera. U projektnom partnerstvu mora sudjelovati najmanje jedna udruga (bilo u ulozi prijavitelja ili u ulozi partnera) te najmanje jedna organizacija (bilo u ulozi prijavitelja ili u ulozi partnera) sa sjedištem u potresom pogođenom području.

U okviru treće skupine za financiranje sve aktivnosti moraju se provoditi na potresima pogođenim područjima (Sisačko-moslavačkoj i/ili Karlovačkoj i/ili Zagrebačkoj županiji). Također, u okviru navedene skupine za financiranje određena je obveza provedbe određenih aktivnosti naznačenih u Uputama za prijavitelje.

Više informacija o Pozivu dostupno je na službenim stranicama Europskog socijalnog fonda www.esf.hr i na internetskoj stranici www.strukturnifondovi.hr

Pisane vijesti