Ravnateljica Ureda za udruge sudjelovala na sajmu udruga u sklopu projekta "Tesla za društveno korisno učenje"

  • Slika /slike/2018_05_25_Sajam udruga (3).jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Manifestacija se događala u Gospiću, u sklopu Dana otvorenih vrata udruga koji već sedmu godinu za redom organizira Ured za udruge  

25. svibnja 2018. ravnateljica Ureda za udruge gđa Helena Beus, sudjelovala je na otvorenju Sajma udruga u Kulturno informativnom centru u Gospiću, u sklopu projekta Tesla za društveno korisno učenje, korisnika LAG-a LIKA iz Gospića, koji je financiran u okviru natječaja koji je raspisao Ured za udruge Podrška razvoju partnerstava organizacija civilnog društva i visokoobrazovnih ustanova za provedbu programa društveno korisnog učenja, sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda.
Sajam udruga organiziran je za vrijeme Dana otvorenih vrata udruga (24. do 26. svibnja 2018.), manifestacije koju Ured za udruge organizira već tradicionalno, s ciljem da udruge širom Hrvatske građanima i široj javnosti predstave svoj rad, približe svoje programe i aktivnosti, mogućnosti volontiranja, a na sajmu su građani mogli sudjelovati i na tematskim radionicama i demonstracijama.
 
Ravnateljica Helena Beus kratko se obratila prisutnima te je naglasila kako joj je iznimno drago da je za Dane otvorenih vrata udruga mogla na jednom mjestu posjetiti udruge s područja Like, osobno porazgovarati sa predstavnicima i dobiti uvid u stanje na ovom području. Nakon preostalih uvodnih govora- voditeljice LAG-a LIKA, gđe Ivane Starčević i voditeljice projekta, gđe Petre Aničić, gđa Martina Jurković, stručna suradnica iz LAG-a LIKA predstavila je brošuru, “Volontiranjem do održivog društva”, koja je izrađena u okviru projekta Tesla za društveno korisno učenje. Naglasila je mogućnosti koje volonterski angažman pruža za razvoj osobnih i profesionalnih vještina te kako se volontirati može ne samo u udrugama već i u javnom i profitnom sektoru. U drugom dijelu programa uslijedila je panel rasprava: Zašto volontirati u Lici? , na kojoj su panelisti iznijeli zaključke, složivši se kako je volonterstvo važna socijalna odgovorna društvena djelatnost, s brojnim korisnim učincima.

Projekt Tesla za društveno korisno učenje će trajati 2 godine i ukupna vrijednost projekta je 863.355,60 HRK od čega su bespovratna sredstva 698.684,29 HRK (Europski socijalni fond 593.881,65 HRK, a udio sufinanciranja Ureda za udruge je u iznosu od 104.802,64 HRK).


Pisane vijesti