Rezultati Javnog poziva „Komunikacijska podrška društveno korisnim programima udruga“

Slika /slike/1. pravo na pristup.jpg

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske i Hrvatska udruga za odnose s javnošću (HUOJ), u suradnji s agencijama za odnose s javnošću (Komunikativna agencija, MPR, Light komunikacije) dodijelit će trima udrugama stručnu komunikacijsku podršku.

Javni poziv „Komunikacijska podrška društveno korisnim programima udruga“ objavljen je 10. svibnja 2024. na internetskim stranicama Ureda za udruge te je bio otvoren do 10. lipnja  2024. Tema poziva: bila je „Razvoj, doprinos i uloga udruga u području medijske pismenosti u Hrvatskoj“.
Ukupno je zaprimljeno 13 prijava na Javni poziv. Nakon provjere administrativnih uvjeta svih pristiglih i zaprimljenih prijava u odnosu na propisane uvjete Poziva, na procjenu kvalitete upućeno je svih 13 prijava.
Povjerenstvo za procjenu kvalitete procijenilo je zaprimljene prijave temeljem sljedećih kriterija:
 
Kriterij: Bodovna vrijednost Koeficijent Maksimalno
ostvariva
ocjena
Aktivnosti doprinose općem dobru 5  3   15
Inovativnost planiranih aktivnosti 5 3   15
Doprinos razvoju medijske kulture i komunikaciji udruga s javnošću 5 4   20
Izvedivost u zadanom vremenskom razdoblju i zaokruženost predložene ideje 5 4  20
Održivost projekta 5 2  10
Prezentacija projekta* 5 2  20
UKUPNO     100
 
 
Voditelji 4 projekta s najvećim brojem bodova pozvani su na prezentaciju projekta Povjerenstvu za procjenu pristiglih prijava. Prezentacija projekta donosila je maksimalno 20 dodatnih bodova.
Nakon prezentacija Povjerenstvo za procjenu pristiglih prijava  odabralo je 3 udruge dobitnice: Centar za nestalu i zlostavljanu djecu za projekt „Mladi u moru medija“, Društvo za komunikacijsku i medijsku kulturu za projekt „Osvijesti - reagiraj“ i Hrvatski savez gluhoslijepih osoba Dodir za projekt „Informacije, bez manipulacije!“

Prijavitelji čije prijave nisu odabrane za financiranje mogu uputiti prigovor na rezultate Poziva u roku 8 dana od objave na e-mail adresu: dovu@udruge.vlada.hr .
 

Stranica