Savjetovanje o statusu organizacija koje djeluju za opće dobro u hrvatskoj

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske i Europski centar za neprofitno pravo organiziraju stručno savjetovanje na temu statusa organizacija koje djeluju za opće dobro u Hrvatskoj.

Savjetovanje će se održati u utorak, 17. srpnja 2007., od 9:00 do 13:00, u velikoj dvorani Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, Ulica grada Vukovara 78, prizemlje.

Svrha je skupa raspraviti kriterije za dobivanje statusa organizacija koje provode djelatnosti za opću dobrobit i moguće modele njihova pozicioniranja u poreznom sustavu Republike Hrvatske. Imajući u vidu dobru europsku praksu na ovom području, na skupu će se razmotriti dodatne mogućnosti financiranja organizacija civilnoga društva kroz uvođenje poreznih povlastica za djelovanje za opće dobro.
Ovo stručno savjetovanje uklapa se u aktivnosti izvršenja mjera Operativnog plana provedbe Nacionalne strategije stvaranja poticajnoj okruženja za razvoj civilnog društva kojeg je Vlada RH usvojila u veljači 2007. godine.

Zbog ograničenog broja mjesta u dvorani, ljubazno Vas molimo da potvrdite svoje sudjelovanje najkasnije do petka 13. srpnja 2007. na tel: 01/6106-500, faks: 01/6109-972 ili e-mail: info@uzuvrh.hr.

Pisane vijesti