Studijski posjet predstavnika državnih institucija i organizacija civilnoga društva iz Makedonije Uredu za udruge

Slika /slike/shutterstock_84942541_cr.jpg

6. srpnja 2016. Ured za udruge je posjetila delegacija predstavnika državnih institucija i organizacija civilnoga društva iz Makedonije. 

Udruga Makedonski centar za međunarodnu suradnju (MCMS) je organizirala ovu studijsku posjetu u okviru svog projekta „U susret reformi državnog financiranja civilnog društva“, koji je financiran sredstvima iz fondova Europske unije, a provodi se u suradnji sa slovenskom udrugom CNVOS.
 
Cilj studijske posjete je bio da se sudionike upozna s najboljim praksama za financiranje civilnog društva u Sloveniji i Hrvatskoj. U Hrvatskoj su u sklopu posjete održali sastanke u Uredu za udruge te u Nacionalnoj zakladi za razvoj civilnog društva.
 
U Uredu za udruge sastali su se s Vesnom Lendić Kasalo, zamjenicom ravnatelja Ureda; Jelenom Princivali, voditeljicom Odjela za financijsko upravljanje i osiguranje kvalitete; te sa Željkom Leljak Gracin, predsjednicom Savjeta za razvoj civilnog društva.
 
Tijekom sastanka predstavljena su im hrvatska iskustva u području financiranja programa i projekata organizacija civilnog društva iz javnih izvora te rada Savjeta za razvoj civilnog društva. 

Pisane vijesti | Međunarodna i razvojna suradnja