Studijski posjet predstavnika Sveučilišta i Savjeta mladih iz Slovenije Uredu za udruge

Slika /slike/shutterstock_200692268_cr.jpg

14. rujna 2016. godine Ured za udruge posjetili su predstavnici Sveučilišta u Ljubljani i Savjeta mladih iz Slovenije s ciljem upoznavanja s temom društvenog poduzetništva u kontekstu provedbe Nacionalne strategije stvaranja poticajnog okruženja za razvoj civilnoga društva.

Udruga Mreža mladih Hrvatske (MMH) organizirala je ovu studijsku posjetu u okviru projekta „Youth Creates“, koji ima za cilj istražiti različite modele obrazovanja za društveno poduzetništvo. 
 
U Uredu za udruge sastali su se sa Stelom Fišer Marković, voditeljicom Odjela za strateško planiranje, programiranje i informiranje te Darijom Marić i Milanom Romić, savjetnicama u Odjelu za strateško planiranje, programiranje i informiranje.
 
Tijekom sastanka predstavljene su glavne aktivnosti i postignuća Nacionalne strategije stvaranja poticajnog okruženja za razvoj civilnoga društva 2012. - 2016. u području društvenog poduzetništva te prioriteti u narednom razdoblju Strategije 2017. - 2021. Poseban je naglasak stavljen na značajnu ulogu organizacija civilnoga društva u društveno-ekonomskom razvoju i obrazovanju za društveno poduzetništvo kroz primjere dobre prakse i iskustva u provedbi projekata. 

Pisane vijesti