Svečana dodjela ugovora iz Poziva "​Podrška razvoju partnerstava organizacija civilnog društva i visokoobrazovnih ustanova za provedbu programa društveno korisnog učenja"

Slika /slike/Pristup informacijama - genericke slike/ESF DKU.jpg

19. ožujka 2018., od 13:00 sati
Kuća Europe, Cesarčeva 2, Zagreb 

Povodom dovršetka procesa ugovaranja projekata iz Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava „Podrška razvoju partnerstava organizacija civilnog društva i visokoobrazovnih ustanova za provedbu programa društveno korisnog učenja“, Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske organizira svečanu dodjelu ugovora koja će se održati 19. ožujka 2018. s početkom u 13:00 h, u Kući Europe, Cesarčeva 2, Zagreb.
 
Cilj Poziva je povećati broj studenata sa stečenim praktičnim znanjima i vještinama za rješavanje konkretnih društvenih problema i razvoj zajednice. Njime se ističe važnost suradnje visokoobrazovnih ustanova i organizacija civilnoga društva u obrazovanju društveno odgovornih i aktivnih građana, čime se doprinosi ukupnom razvoju i poboljšanju zajednice. Društveno korisno učenje prepoznaje se kao učinkovit način povezivanja studenata i visokoškolskih nastavnika s organizacijama civilnoga društva i širom društvenom zajednicom te kao važan poticaj u pronalaženju prvog posla po završetku školovanja.
 
Projekti su vrijedni 27 milijuna kuna, sufinanciraju se iz Europskog socijalnog fonda te iz Državnog proračuna na poziciji Ureda za udruge.
 
Potpisnike ugovora će uvodno pozdraviti predstavnice Posredničkih tijela i Upravljačkog tijela za provedbu Europskog socijalnog fonda.


   

Najave