U Pazinu održana radionica za potencijalne prijavitelje u sklopu programa “Europa za građane 2014. – 2020.“

Dana 8. srpnja 2014. godine u Društvenom centru Veli Jože u Pazinu održana je radionica o mogućnostima financiranja projekata kroz program “Europa za građane 2014. – 2020“ za predstavnike/ce škola, organizacija civilnoga društva te općina i gradova koji su članovi LAG-a Središnja Istra. Radionica je osmišljena i organizirana u tripartitnom partnerstvu Grada Pazina, LAG-a Središnja Istra i Ureda Vlade RH za udruge. Ukupno 21 osoba upoznata je s mogućnostima koje nudi ovaj Program u narednom financijskom razdoblju.

U jutarnjem dijelu radionice djelatnici Ureda Vlade RH za udruge predstavili su ciljeve, cjeline, mjere i prioritete financiranja u programskom razdoblju 2014. – 2020. s posebnim naglaskom na godišnje prioritete s kojima projektni prijedlozi trebaju biti usklađeni. Predstavljeni su i kriteriji, pravila i procedure za dobivanje bespovratnih sredstava kroz program Europa za građane 2014. – 2020.
 
U poslijepodnevnom dijelu predstavljeni su primjeri dobre prakse u provođenju projekata financiranih u sklopu ovog Programa u razdoblju 2007. – 2013. Gđa Karmen Grubor predstavila je projekt Prijateljstvo preko mora, koji je provodila općina Motovun u 2010. godini, dok je gđa Jasmina Cvitan Lakača pojasnila ciljeve i rezultate projekta Jačanje konkurentnosti poljoprivrede i kulturnih dobara u europskim zajednicama kroz suradnju, razmjenu stavova i interkulturalni dijalog, koji je provodila općina Tinjan u 2012. godini.Gđa Lakača predstavila je i projekt Mreža za valorizaciju nematerijalne kulturne baštine, u kojem je općina Tinjan sudjelovala u svojstvu partnera u razdoblju od svibnja 2010. do 2011. godine.

Prezentaciju s radionice možete preuzeti ovdje.

Slike s radionice pogledajte u nastavku

     

     

                                                                                                                

 

 

 

 

 

 


 



Pisane vijesti | Europa za građane