U Puli održana radionica u sklopu programa Europa za građane

  • Slika /pics/IMG_5770.JPG
  • Slika
  • Slika

Ured za udruge u suradnji s Istarskom zakladom za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, održao je radionicu za umrežavanje i izradu projektnih prijedloga u sklopu programa Europa za građane.

Predstavnici Ureda za udruge predstavili su mogućnosti financiranja projekata iz ovog programa, a uspješno provedene projekte koji su poslužili kao inspiracija za planiranje novih, predstavio je g. Andrej Pevec iz Zaklade.
 
Sudionike na radionici uvodno je pozdravila ravnateljica Istarske zaklade, gđa. Helga Možè Glavan, koja ih je pozvala da istraže mogućnost međusobnog umrežavanja i prijavu zajedničkih projekata usmjerenih razvoju grada i šireg područja. Radionici je prisustvovalo 60 predstavnika/ca jedinica lokalne i područne (samo)uprave i neprofitnih organizacija.
 
Prezentaciju s radionice možete preuzeti ovdje.
 
 
Program Europa za građane 2014-2020 promiče aktivno europsko građanstvo, jačanje građanske participacije u Europskoj uniji, izravno utjecanje na strategije i politike, a namijenjen je jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave, organizacijama civilnoga društva i drugim neprofitnim organizacijama, poput obrazovnih, kulturnih i istraživačkih institucija. Program je podijeljen u dvije cjeline: 1. Europsko sjećanje i 2. Demokratski angažman i građansko sudjelovanje koja se sastoji od tri mjere – Bratimljenje gradova, Umrežavanje gradova i Projekti civilnoga društva.

Pisane vijesti | Europa za građane