U Vrboskoj na otoku Hvaru održana radionica za razradu projekata za natječaje programa Europa za građane 2014-2020

  • Slika /slike/EzG Hvar 2018 (4).JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika


Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, u suradnji s udrugom Trim, održao je interaktivnu dvodnevnu radionicu o programu Europa za građane 2014-2020 koja se održala 19. i 20. travnja 2018. godine, u Domu kulture, u Vrboskoj, na otoku Hvaru.

Na radionici se okupilo 22 predstavnika i predstavnica udruga, odgojno-obrazovnih institucija i JLPS-a iz Vrboske, Jelse, grada Hvara te Trogira i Splita, a predstavnice Ureda za udruge Vlade RH, nacionalne kontakt točke programa Europa za građane, Maja Tomičić i Željka Markulin, su ih upoznale sa mogućnostima financiranja projekata iz programa Europa za građane te ih vodile kroz proces razvijanja njihovih projektnih ideja.
 
Prvog dana radionice, 19.4. pozdravnim govorom g. Ivica Keršić, pročelnik općine Jelsa pozdravio je prisutne i svima zaželio uspješan rad. Nakon uvodnog dijela, Maja Tomičić je održala uvodnu vježbu sa sudionicima radionice u kojoj su se osvještavali ključni razlozi uspješne provedbe projekta, istovremeno skrećući pažnju na bitne značajke programa Europa za građane. Nakon vježbe, predstavljeni su ključni pojmovi programa. U popodnevnom dijelu radionice, Željana Buntić Pejaković ispred udruge Cenzura Plus iz Splita prenijela je osobno iskustvo u pripremi i provedbi projekta „Sustainability of humanistic values and democratic principles = sustainability of the EU“, za kojeg je udruga Cenzura Plus dobila 150.000 eura u sklopu natječaja iz 2017.godine. Bojan Milosavljević ispred Opštine Savski venac iz Beograda, prezentirao je iskustva i korisne savjete iz umrežavanja sa organizacijama iz Hrvatske i iz provedbe projekta „Women’s Network for Future of Europe (WONET)“.
 
Drugog dana radionice, 20.4., Maja Tomičić je održala uvodno predavanje o osnovama pripreme EU projekata (PCM), a zatim su sudionicima dane upute kako da u radu u grupama identificiraju problem/izazov kojeg žele riješiti i uobliče ga u projektni prijedlog. Zajedničkim radom razvijena su 4 kvalitetna projekta, koji su kroz zajedničku raspravu usklađeni sa propozicijama natječaja. U popodnevnom dijelu radionice, kolegica Željka Markulin je sa sudionicima prešla prijavni e-obrazac te uvjete sufinanciranja svih vrsta EU projekata od strane Ured za udruge.
 
  
Prezentacije možete preuzeti u nastavku:
 
Europa za građane 2014-2020

Pisane vijesti