U Zagrebu održana radionica za razradu projektnih ideja „Europa za građane 2014-2020“

  • Slika /slike/EzG radionica_8.2.2018. naslovna.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Ured za udruge Vlade RH – Kontakt točka programa Europa za građane održala je radionicu za razradu projektnih ideja u sklopu programa Europa za građane 2014-2020, u kongresnom centru Forum, u četvrtak, 8. veljače 2018. godine.

Ukupno 30 sudionika i sudionica (predstavnici udruga, jedinica lokalne samouprave, LAG-ova, gradskih i županijskih razvojnih agencija te škola) kroz interaktivnu vježbu je upoznato sa strukturom, ciljevima, prioritetima Programa te projektnom logikom i važnim elementima koji su ključni za uspješnost pripreme i provedbe projekta. Nakon uvodnog predavanja, sudionici su uz pomoć savjeta i preporuka Maje Tomičić i Željke Markulin unaprjeđivali svoje projektne prijedloge, koje planiraju prijaviti na jedan od predstojećih natječaja, s naglaskom na rok 1. ožujka 2018.

Prezentaciju o tehničkoj pripremi projekta možete preuzeti u nastavku:

Ured za udruge Vlade RH: tehnička priprema projekata

Program Europa za građane 2014-2020 promiče aktivno europsko građanstvo te jačanje svih oblika građanske participacije, a namijenjen je jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave i neprofitnim organizacijama (uključujući organizacije civilnoga društva, obrazovne, kulturne i istraživačke institucije). Podijeljen je u dvije Cjeline: 1. Europsko sjećanje i 2. Demokratski angažman i građansko sudjelovanje. Druga Cjelina sastoji se od tri Mjere – Bratimljenje gradova, Umrežavanje gradova i Projekti civilnoga društva. Ured za udruge Vlade RH ima ulogu nacionalne Kontakt točke Program od 2007. godine, što podrazumijeva provedbu aktivnosti s ciljem promocije Programa te pružanje tehničke i savjetodavne podrške potencijalnim prijaviteljima.



Pisane vijesti