Udruge nagrađene godišnjom pretplatom na časopis Udruga.hr u sklopu Dana otvorenih vrata udruga 2017.

  • Slika /slike/Ante Gabric (1).JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Podsjećamo da su udruge širom Hrvatske otvorile svoja vrata zainteresiranim građanima kroz 440 različitih događanja tijekom trodnevne manifestacije Dani otvorenih vrata udruga 2017.

Na temelju objavljenog poziva za prijavu i dostavljenih izvješća o održanim aktivnostima i popratnim materijalima (slikama i video zapisima s događanja te dokazima popraćenosti u lokalnim medijima) Ured za udruge odlučio je sljedećih 10 udruga nagraditi godišnjom pretplatom na specijalizirani časopis Udruga.hr:
 
  1. Udruga za psiho-socijalne potrebe Amadea, Đakovo predstavila se građanima projektom kojim se promovira SOS – alarm, narukvica nade za starije osobe. U sjedištu udruge održane su kreativne radionice, video projekcija, edukacija o volonterstvu za srednjoškolce te organiziran je susret starijih osoba i djece.
 
  1. Dobrovoljno vatrogasno društvo Vrhovac, Ozalj u sklopu Dana otvorenih vrata organizirala je čišćenje i uređenje okoliša Zdenca Pećac. Više od 50 volontera rušilo je stabla, krčilo šikaru, kosilo travu i kupilo smeće dok su vatrogasci izvršili preventivno spaljivanje biljnog otpada i čistili izvor vode od smeća, mulja, pijeska. Ukupno je očišćeno 2000m2 zapuštenog terena i time osiguran nesmetan pristup izvoru vode i vidljiv tok potoka kroz šumu.
 
  1. Udruga „Otac Ante Gabrić“, Metković obilježila je Dane otvorenih vrata mjerenjem krvnog tlaka i šećera u krvi, organizacijom tjelovježbe i međugeneracijskim druženjem na temu zavičajnog govora, običaja i odjeće. Uslijedila je radionica tradicijskog nakita i modernih privjesaka, održana izložba uradaka, kreativna radionica salvetne tehnike i radionica izrade sadka te frizura s pletenicama.
 
  1. Udruga za ruralni razvoj Ravni kotari, Zadar predstavila je građanima rad udruge, održala predavanje o ljekovitom bilju u maslinicima i informirala sudionike o mogućnostima financiranja i okviru Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020 i nacionalnih fondova vezano za razvoj poljoprivrede i turizma.
 
  1. SRCE - Udruga djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji, Sveti Ivan Zelina posjetila su djeca predškolske dobi za koje su članovi udruge pripremili natjecanje s drvenim igračkama koja je doprinijela prihvaćanju invaliditeta kao dijela ljudske raznolikosti. Članovi udruge organizirali su okrugli stol na temu inkluzije i položaja djece s teškoćama u zajednici, održali interaktivnu radionicu vezanu za potrebe osoba s invaliditetom te su sugrađane usluživali zdravim muffinima i prirodnim sokovima.
 
  1. Sve za nju, Zagreb ovom prilikom je tijekom Dana otvorenih vrata provela radionicu o raku dojke i prehrani. Obilježena je i godišnjica rada Centra za psihološku pomoć uz organiziranu prezentaciju izabranih preventivnih kampanja Udruge. Također, održan je susret sa stručnjacima različitog profila i druženje s posjetiteljima Centra za psihološku pomoć.
 
  1. Udruga slijepih Istarske županije, Pula je u partnerstvu sa Planinarsko rekreativnim Klubom slijepih Istarske županije obilježila Dane otvorenih vrata kroz susret s medijima na kojemu su bili prezentirani projekti i programi koje udruga provodi. Također, na tri lokacije organizirane su rekreativne i sportske aktivnosti i to turniri u govornom pikadu i visećoj kuglani.
 
 
  1. Udruga Zora, Čakovec sugrađanima se predstavila putem edukativnih brošura o aktivnom (su)djelovanju mladih za bolju lokalnu zajednicu. Volonteri udruge educirali su učenike srednje škole prednosti volontiranja, održan je „kružok“ udruga mladih i zainteresiranih mladih te proveden edukativni kviz o aktivnostima mladih u Međimurskoj županiji.
 
  1. Udruga osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji „Mali princ“, Đurđevac uključila se u Dane otvorenih vrata organiziranjem kreativne radionice za djecu vrtićke dobi na kojoj su bojani vjenčići od češera, provedbom raznih sportskih igara, organiziranjem radionice keramike za sve sugrađane i informiranjem građana o programima udruge putem predstavljanja na promotivnom štandu.
 
  1. Udruga za djecu s teškoćama u razvoju Zvončići, Karlovac posjetila je vrtićka skupina djece koja se upoznala s kabinetima za radnu terapiju i terapiju senzorne integracije. U kabinetu radne terapije djeca su imala mogućnost razgledati i isprobati igračke te naučiti kako se i djeca s teškoćama igraju jednako kao i njihovi vršnjaci.
 
 
Čestitamo svim udrugama na uloženom trudu i uspješno održanom Danu/ima otvorenih vrata!

 

Pisane vijesti