Udruge nagrađene u sklopu Dana otvorenih vrata udruga 2020.

Slika /slike/Pristup informacijama - genericke slike/shutterstock_165696095.jpg

Zahvaljujemo svim udrugama na uloženom trudu i uspješno održanim događanjima na Danima otvorenih vrata udruga. Priključite se ovoj manifestaciji i iduće godine!   
 

Udruge širom Hrvatske otvorile su svoja vrata zainteresiranim građanima tijekom trodnevne manifestacije Dani otvorenih vrata udruga 2020.

Ured za udruge Vlade RH odabrao je tri udruge koje će dobiti godišnju pretplatu na časopis Udruga.hr. Sudionici su odabrani na temelju angažmana na Danima otvorenih vrata udruga, popraćenosti događanja u medijima te zaprimljenim popratnim materijalima i prilozima (slikama i video zapisima s događanja te dokazima popraćenosti u lokalnim medijima). 

Nagrađene su sljedeće udruge:
  1. Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac, Slatina
  2. Udruga osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji „Mali princ“
  3. „Srce“ – Udruga djece s teškoćama u razvoju, osoba s invaliditetom i njihovih obitelji

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac priključila se ovogodišnjoj manifestaciji Dani otvorenih vrata Udruga Facebook događajem „Sve boje Vretenaca“. U tri dana trajanja manifestacije putem tri nagradna online kviza različitim pitanjima koja prate aktivnosti, program i projekte udruge kao i leksikon „Sve boje Vretenaca“, šira lokalna zajednica upoznala se s radom i djelovanjem udruge Vretenac. Kroz trideset pitanja i zanimljivosti o udruzi Vretenac, šira lokalna zajednica upoznata je i s obilježavanjem međunarodnih i nacionalnih dana posvećenih osobama s invaliditetom kao i Facebook kampanjama koje je udruga Vretenac provela ove godine.

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji „Mali princ“ obilježila je Dane otvorenih vrata udruga posjetom djelatnica Gradske knjižnice Đurđevac, likovnom radionicom s korisnicima, kreativnom radionicom za roditelje i korisnike te sportskom radionicom. U okviru obilježavanja Dana otvorenih vrata organizirali su prodajno izložbeni štand ispred Gradske tržnice na kojem su izložili radove nastale na kreativnim radionicama udruge te dijelili letke o projektima i programima koje provode.

Udruga "Srce" radi poštivanja mjera, ali i zaštite korisnika usluga, virtualno je otvorila vrata svoje kuće podrške "Srčeko" svim zainteresiranim posjetiteljima. Za tu priliku snimljen je video spot u kojem su na Facebook stranicama udruge predstavili rad udruge "Srce" i način na koji pomažu građanima i lokalnoj zajednici za vrijeme korona krize.

Pisane vijesti