UNDP - Poziv za iskaz interesa u području ljudskih prava za sudjelovanje u aktivnostima obilježavanja Svjetskog dana borbe protiv AIDS-a

Obilježavajući Svjetski dan HIV/AIDS-a, UNDP objavljuje Poziv za iskaz za interesa usmjeren organizacijama civilnog društva za prijavu projekata u području ljudskih prava i HIV/AIDS-a (radi uključivanja u aktivnosti obilježavanja Svjetskog dana AIDS-a). Projekti trebaju biti u skladu sa Hrvatskim nacionalnim programom za prevenciju HIV/AIDS za razdoblje od 2005-2010, kao i Svjetskom kampanjom za AIDS 2009.

Cilj obilježavanja Svjetskog dana borbe protiv SIDA-e je podizanje svijesti zajednice o HIV/AIDS-u, uključujući (kao i) potporu i razumijevanje za ljude oboljele i članove njihovih obitelji, te potrebu razvijanja obrazovnih i preventivnih inicijativa. Kampanja je usmjerena na obrazovanje i podizanje svijesti o prevenciji kao najboljem lijeku za HIV/AIDS. Kampanjom se također namjerava informirati ljude o načinima pomoći u smislu prihvaćanja, ohrabrivanja i razumijevanja ljudi oboljelih od HIV/AIDS-.

Tema u sklopu događanja Svjetskog dana AIDS-a za 2009-2010 je „Univerzalan pristup ljudskim pravima“.
 
U okviru ovog Poziva biti će dodijeljena sredstva u iznosu od 3.000 do 7.000 USD i to u dvije kategorije prihvatljivosti obzirom na vrijeme postojanja:
1. 3.000 USD za udruge registrirane nakon siječnja 2008
2. 7.000 USD za ostale
 
Rok za dostavljanje projektnih prijedloga je 1. studenoga 2009.
 
Detaljnije informacije o Pozivu, kao i prijavni obrasci dostupni su ovdje.
Više: www.worldaidscampaign.org


Pisane vijesti