Započelo prikupljanje izvješća o volontiranju

Temeljem članka 33. Zakona o volonterstvu (NN br.58/07), Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti obavještava sve organizatore volontiranja, koji su tijekom 2009. godine u Republici Hrvatskoj organizirali volontiranje sukladno Zakonu o volonterstvu, da su obvezni podnijeti Izvješće o obavljenim uslugama i aktivnostima Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

Ministarstvo je na svojoj internetskoj stranici pokrenulo program pod imenom Izvješća organizatora volontiranja, putem kojeg svi organizatori volontiranja mogu izravno unositi tražene podatke i na taj način dostavljati svoja Izvješća.
Ovaj postupak izvještavanja je izravan doprinos ostvarenju ciljeva Nacionalne strategije stvaranja poticajnog okruženja za razvoj civilnog društva koja predviđa potrebu što kvalitetnijeg prikupljanja podataka o učestalosti i proširenosti volonterskih aktivnosti kako bi se u konačnici omogućilo bolje vrednovanje i mjerenje ekonomske vrijednosti volonterskog rada u Republici Hrvatskoj.


Pisane vijesti