Poziv na predlaganje predstavnika organizacija civilnoga društva za člana Povjerenstva za praćenje i unaprjeđenje rada tijela kaznenog i prekršajnog postupka te izvršavanja sankcija vezanih za zaštitu od nasilja u obitelji

Slika /slike/Pristup informacijama - genericke slike/shutterstock_165696095.jpg

Rok za dostavu kandidatura je utorak 12. prosinca 

Hrvatski sabor je na sjednici 7. srpnja 2017. donio novi Zakon o zaštiti od nasilja u obitelji („Narodne novine“, br. 70/17). Zakon stupa na snagu 1. siječnja 2018.
Navedeni Zakon u članku 21. propisuje da se pri ministarstvu nadležnom za poslove pravosuđa osniva Povjerenstvo za praćenje i unaprjeđenje rada tijela kaznenog i prekršajnog postupka te izvršavanja sankcija vezanih za zaštitu od nasilja u obitelji.

U radu Povjerenstva sudjeluje i predstavnik organizacija civilnoga društva.

Molimo sve zainteresirane organizacije civilnoga društva da putem obrasca dostave prijedloge kandidata za člana Povjerenstva za praćenje i unaprjeđenje rada tijela kaznenog i prekršajnog postupka te izvršavanja sankcija vezanih za zaštitu od nasilja u obitelji
Prijedlozi se dostavljaju direktno Uredu za udruge na elektroničku adresu: savjet@udruge.vlada.hr ili članovima Savjeta za razvoj civilnoga društva - predstavnicima udruga prema području djelovanja, a popis članova s elektroničkim adresama pronađite ovdje.         

Pisane vijesti