Posjet delegacije Kirgiske Republike Uredu za udruge Vlade RH

  • Slika /slike/Kirgistan 2.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Konferencija je održana 27. i 28. lipnja u okviru EU sastanka vezanog uz bolju regulativu poslovanja (Director and Experts of Better Regulation - DEBR).

Cilj studijskog putovanja bio je upoznavanje sa načinima kako ugovarati programe sa udrugama nakon što završi nacionalni program koji financira Globalni fond za borbu protiv AIDS-a, tuberkuloze i malarije te pozitivno iskustvo Republike Hrvatske u suradnji sa udrugama.

Predstavnici Ureda za udruge ukratko su predstavili svoj djelokrug, načela djelovanja organizacija civilnoga društva (OCD-a) u Hrvatskoj, svrhu i misiju OCD-a, što se smatraju aktivnostima za opće dobro koje provode OCD-i u Hrvatskoj, oblike suradnje Vlade RH i civilnoga društva, okvir za djelovanje i financiranje udruga te strukture za potporu civilnom društvu kao i glavne tipove suradnje javne uprave i civilnoga društva. Članove delegacije zanimalo je i koji su izvori financiranja programa i projekata koje provode udruge u Hrvatskoj te način raspodjele javnih sredstava među tijelima državne uprave, stoga su upoznati s normativnim okvirom za djelovanje udruga u Republici Hrvatskoj, posebice s Uredbom o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge (NN 26/15) i Priručnikom za postupanje u primjeni Uredbe.Također su informirani o djelokrugu Ureda za udruge u području EU fondova.
 

Pisane vijesti | Međunarodna i razvojna suradnja