Održana informativna radionica za potencijalne prijavitelje na Poziv "Osnaživanje doprinosa organizacija civilnoga društva obrazovanju za održivi razvoj za unaprjeđenje ekonomske i socijalne kohezije"

Slika /slike/Info radionica Švicarci 14.11..jpg

Ured za udruge održao je 14. studenog 2018. drugu informativnu radionicu za potencijalne prijavitelje u okviru 1. grupe za dodjelu sredstava.

Na radionici su pojašnjeni uvjeti prijave na Poziv te svrha i ciljevi Poziva.

Podsjećamo da je uvjetima Poziva propisano kako će biti drugog roka za prijavu u slučaju da predviđena financijska sredstva nisu iskorištena u prethodnom roku za dostavu što je slučaj za 1. grupu za financiranje. Temeljem provedene administrativne provjere, utvrđeno je da će postojati neiskorištena sredstva u iznosu od nešto više od 5 milijuna kuna unutar prve grupe za financiranje pri čemu se očekuje da će sredstva biti dostatna za financiranje 10 - 15 projekata. 
 
Drugi rok za dostavu projektnih prijedloga je 10. prosinca 2018.

Najniža vrijednost potpore unutar 1. grupe aktivnosti, odnosno najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom Projektu iznosi 140.000,00,00 kuna. Najviša vrijednost potpore unutar 1. grupe, odnosno najviši iznos sredstava koji se može dodijeliti pojedinom Projektu iznosi 500.000,00 kuna.
 
Za prvu grupu za dodjelu sredstava, udruga prijavitelj treba zadovoljiti dodatne uvjete: da do sada nije provodila projekt financiran iz EU sredstava kao nositelj projekta i nema godišnji prihod veći od 500.000,00 kuna.

Prezentacija Poziva "Osnaživanje doprinosa organizacija civilnoga društva obrazovanju za održivi razvoj za unapređenje ekonomske i socijalne kohezije" dostupna je ovdje.

Pisane vijesti