9. svibnja 2023. obilježen Dan Europe na Europskom trgu u Zagrebu

  • Slika /slike/Dan_EU_2023_naslovna.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U Hrvatskoj je 9. svibnja 2023. obilježen Dan Europe na Europskom trgu u Zagrebu na kojem su sudjelovale i predstavnice Ureda za udruge.

9. svibnja, dan mira i zajedništva, a u Hrvatskoj ove godine i proslava 10. godišnjice ulaska u EU. Ujedno je inspiracija za program obilježavanja bila i europska godina vještina.
Događanje, u organizaciji Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, u suradnji s Ministarstvom vanjskih i europskih poslova, Uredom Europskog parlamenta u Hrvatskoj, veleposlanstvima država članica Europske unije akreditiranim u Hrvatskoj, Agencijom za mobilnost i programe EU-a, Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU te Ministarstvom rada, mirovinskoga sustava, socijalne politike i obitelji, nacionalnom kontaktnom točkom za Europsku godinu vještina, otvorili su prigodnim govorima predstavnici institucija organizatora te gradonačelnik i predsjednik Vlade RH koji su i obišli štandove s proizvodima i promotivnim materijalima. Festival vještina popraćen je prezentacijama obrta iz Hrvatske i nekih od zemalja članica EU (Bugarska, Nizozemska, Njemačka…), EU PUB kvizom, glazbeno-scenskim izvedbama zborova i plesnog para.

Predstavnice Ureda za udruge Vlade RH prezentirale su promotivne materijale u sklopu fondova EU: ESF i Program Unije Građani, jednakost, prava i vrijednosti (CERV).

Pisane vijesti