Godišnji plan natječaja tijela državne uprave za 2018. godinu

Slika /slike/shutterstock_184359812 (1)_cr.jpg

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske objavljuje Godišnji plan natječaja tijela državne uprave za 2018. godinu.

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske objavljuje Godišnji plan natječaja, javnih poziva i drugih programa financiranja projekata i programa organizacija civilnoga društva u 2018. godini iz Državnog proračuna i inozemnih fondova (Švicarsko-hrvatski program suradnje na smanjenju ekonomskih i socijalnih nejednakosti unutar proširene EU).
 
Godišnji plan natječaja sadrži ukupno 87 programa za dodjelu bespovratnih sredstava projektima i programima organizacija civilnoga društva koje će u 2018. godini, u sklopu svojih nadležnosti, raspisati 30 tijela državne uprave, ureda Vlade Republike Hrvatske, zavoda, agencija i zaklada. Iznosom od preko 435 milijuna kuna iz Državnog proračuna, dijela prihoda od igara na sreću i inozemnih fondova planira se financirati i sufinancirati više od 5.700 programa i projekata organizacija civilnoga društva u područjima izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja, promicanja znanosti, prava djece, socijalne skrbi, razvoja volonterstva, skrbi o hrvatskim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata, kulture, zaštite zdravlja i borbe protiv ovisnosti, demokratizacije i razvoja civilnog društva, promicanja ljudskih prava i prava nacionalnih manjina, zaštite potrošača, međunarodne razvojne suradnje, razvoja ruralnih područja i otoka, zaštite okoliša, razvoja turizma, poduzetništva i rada, sporta te drugim područjima od interesa za opće dobro.
 
Godišnji plan prikazuje i okvirne rokove raspisivanja i završetka natječaja, te potpisivanja ugovora, a informacije u godišnjem planu podložne su dopunama te će biti ažurirane po potrebi.
 
Podloga za izradu godišnjeg plana javnog natječaja bile su sektorske analize davatelja financijskih sredstava, državni proračun i Uredba o kriterijima za utvrđivanje korisnika i načinu raspodjele dijela prihoda od igara na sreću za 2018. godinu. Godišnji plan javnih natječaja za 2018. godinu razmotrilo je i Međuresorno povjerenstvo za koordinaciju politike financiranja projekata i programa udruga iz državnog proračuna Republike Hrvatske na sjednici održanoj 8. prosinca 2017. godine.
 
Nadalje, o Godišnjem planu natječaja provedeno je i javno savjetovanje u razdoblju od 6. do 23. veljače 2018. godine, a Izvješće o provedenom savjetovanju sa zainteresiranom javnošću dostupno je u sustavu e-Savjetovanja.
 
Pozivi financirani iz Europskog socijalnog fonda, zbog drugačije dinamike planiranja, ove godine nisu uvršteni u Godišnji plan natječaja, ali mogu se naći u Indikativnom Godišnjem planu objave Poziva na dostavu projektnih prijedloga za 2018. godinu koji je objavljen na sljedećoj poveznici.

Godišnji plan natječaja možete pronaći ovdje.
 

Pisane vijesti