Imenovanje predstavnika udruga u Radnu skupinu za praćenje provedbe mjera aktivne politike zapošljavanja

Slika /slike/1. pravo na pristup.jpg

Poziv za predlaganje dva predstavnika udruga u savjetodavno tijelo Ministarstva rada i mirovinskoga sustava. Rok za dostavu kandidatura je petak 19. svibnja.

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava i Hrvatski zavod za zapošljavanje provode mjere aktivne politike zapošljavanja s ciljem poticanja zapošljavanja, dodatnih edukacija radnika i očuvanja radnih mjesta. Novih 9 mjera aktivne politike zapošljavanja zamjenile su one koje su bile aktivne do kraja 2016. godine kako bi bile jasnije i pristupačnije svima koji ih mogu iskoristiti.

S ciljem redovitog praćenja provedbe mjera te izrade prijedloga novog strateškog dokumenta za provedbu mjera aktivne politike zapošljavanja Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava  odlučilo je osnovati Radnu skupinu za praćenje provedbe mjera aktivne politike zapošljavanja.

Predviđeno je da u radu Radne skupine sudjeluju i dva predstavnika udruga te njihove zamjene.

Molimo sve zainteresirane organizacije civilnoga društva da putem obrasca dostave prijedloge kandidata za člana Radne skupinu za praćenje provedbe mjera aktivne politike zapošljavanja.

Prijedlozi se dostavljaju direktno Uredu za udruge na elektroničku adresu: nemanja.relic@udruge.vlada.hr ili članovima Savjeta za razvoj civilnoga društva - predstavnicima udruga prema području djelovanja, a popis članova s elektroničkim adresama pronađite ovdje.  

Pisane vijesti