Konferencija povodom međunarodnog dana prava na pristup informacijama

Središnji državni ured za upravu u suradnji sa Udrugom GONG organizirao je Konferenciju povodom Međunarodnog dana prava na pristup informacijama, 28. rujna 2007. godine, u Novinarskom domu, u Zagrebu.

Konferenciju je otvorila potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, gđa. Jadranka Kosor. "Pravo na informaciju jedno je od temeljnih ljudskih prava i jedan od mehanizama u borbi protiv korupcije, diskriminacije i svih oblika zlouporaba“ istaknula je na konferenciji povodom Međunarodnog dana prava na pristup informacijama potpredsjednica Vlade.

Konferencija je organizirana s ciljem analize stanja u provedbi Zakona o pravu na pristup informacijama koji je donesen 2003. godine, te razmjene iskustva domaćih i međunarodnih stručnjaka na tom području.
 
Sudionicima se obratio i državni tajnik Antun Palarić naglašavajući važnost edukacije koju Središnji državni ured za upravu provodi kako bi se službenici zaduženi za primjenu Zakona o pravu na pristup informacijama pri tijelima državne uprave osposobili za praktično rješavanje zahtjeva za informacijama.

Program Konferencije dostupan je ovdje.

konferencija_program.doc



Pisane vijesti