Održana druga sjednica Savjeta za suradnju sa i razvoj civilnog društva

  • Slika /slike/DSC_0094.JPG
  • Slika
  • Slika

Sjednica je održana u zagradi Vlade u Skoplju 14. svibnja

Na drugoj sjednici Savjeta usvojen je Poslovnik o radu Savjeta nakon čega je izabran predsjednik i zamjenik predsjednika Savjeta.
Za predsjednicu Savjeta izabrana je Fani Karanfilova – Panovska, predstavnica organizacija civilnoga društva iz područja razvoj civilnog društva, a za zamjenicu predsjednice Gordana Gapic Dimitrovska predstavnica Ministarstva informacijskog društva i uprave.
Savjet je na drugoj sjednici raspravljao o Nacrtu Strategije Vlade za suradnju sa i razvoj civilnoga društva za razdoblje 2018.-2020. i pripadajućem Akcijskom planu. Savjet je informiran o postupku izrade Strategije i Akcijskog plana, a sljedeća sjednica Savjeta koja će se održati 30. svibnja bit će posvećena Nacrtu Strategije i Akcijskog plana.
Također Savjet je započeo raspravu o komentarima na Odluku o osnivanju Savjeta za suradnju sa i razvoj civilnog društva koje su pripremi eksperti iz Ureda za udruge u sklopu Twinning light projekta „Further institutionalisation of structured mechanism/s for cooperation between the Government and civil society".

Više o Twinnig light projektu „„Further institutionalisation of structured mechanism/s for cooperation between the Government and civil society" možete pronaći ovdje.
 

Pisane vijesti | Twinning 2018.