Održani sastanci radne skupine za izradu Strategije za suradnju sa i razvoj civilnog društva

  • Slika /slike/WG1.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Sastanci su održani 14. i 15. ožujka 2018. u Klubu tijela državne uprave u Skopju.

U sklopu Twinning light projekta koji provodi Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, „Further institutionalisation of structured mechanism/s for cooperation between the Government and civil society" a vezano za aktivnost „Priprema novog Akcijskog plana za razdoblje od 2018. do 2020. godine za provedbu Strategije suradnje Vlade s civilnim društvom s mogućim usredotočenjem na sekundarno zakonodavstvo i usklađivanje relevantnih propisa“, održani su sastanci radne skupine za izradu Strategije za suradnju sa i razvoj civilnog društva.
Članovi radne skupine podijeljeni su u dvije grupe sukladno preferencijama te području djelovanja. Prva grupa fokusirat će se na prvo i drugo prioritetno područje Koncepta Strategije Vlade Republike Makedonije za suradnju sa i razvoj civilnoga društva 2018. -2020.: „Normativni, institucionalni i financijski okvir za razvoj civilnoga društva“ i „Demokratizacija, aktivno sudjelovanje civilnog društva u društvenim procesima i stvaranju javnih politika, s posebnim naglaskom na proces EU integracije“. Druga grupa zadužena je za treće područje Koncepta Strategije: „Civilni sektor kao akter u društveno – ekonomskom razvoju“.
Na sastanku održanom u srijedu, 14. ožujka 2018. godine sudjelovalo je 40 članova radne skupine, predstavnika Odjela za suradnju s civilnim sektorom Generalnog sekretarijata te članova projektnog tima Ureda za udruge, a na sastanku održanom u četvrtak, 15. ožujka sudjelovalo je 24 sudionika.
Na sastancima je raspravljano o predloženim ciljevima, mjerama i indikatorima Strategije za suradnju sa i razvoj civilnoga društva.
Daljnje aktivnosti u sklopu projekta uključuju pripremu novog Akcijskog plana za razdoblje od 2018. do 2020. godine za provedbu Strategije te javna predstavljanja Akcijskog plana i Strategije.
Više o projektu „Further institutionalisation of structured mechanism/s for cooperation between the Government and civil society" možete pronaći ovdje.

Pisane vijesti | Twinning 2018.