Posjet ravnateljice Uprave za civilno društvo Arapske lige Uredu za udruge

Slika /slike/Posjet predstavnice Arapske lige UZUVRH 2015..jpg

U razdoblju od 28. rujna do 2. listopada 2015. Ured Vlade Republike Hrvatske za udruge ugostio je gospođu Alyaa Ghannam, ravnateljicu Uprave za civilno društvo Arapske lige. 

Svrha posjeta gđe Ghannam jest osnaživanje odnosa između Arapske lige i Vlade Republike Hrvatske s ciljem stvaranje poticajnog okruženja za razvoj civilnog društva u zemljama članicama Arapske lige. Posjet gđe Ghannam nastavak je ranije započete suradnje Ureda Vlade Republike Hrvatske za udruge i nadležnih tijela zemalja Južnog Mediterana, ponajprije Kraljevine Jordana i Maroka, čime se i ovaj posjet uklapa u Provedbeni program Nacionalne strategije razvojne suradnje. Republike Hrvatske na području podrške razvoju civilnog društva.
 
Tijekom posjeta, ravnateljici Uprave za civilno društvo Arapske lige predstavljeni su primjeri dobre prakse nastali u procesu razvoja institucionalnog okvira za suradnju državnih tijela i civilnog društva u Republici Hrvatskoj kao i sustav javnog financiranja programa organizacija civilnog društva iz javnih izvora. Gđa Ghannam upoznata je i s radom Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva i Savjeta za razvoj civilnog društva čijoj je sjednici i prisustvovala. Poseban sastanak održao se i s predstavnicima Mešihata islamske zajednice u Republici Hrvatskoj. Konačno, ravnateljica se susrela i s predstavnicima Hrvatskog Crvenog križa koji su joj predstavili dosadašnje napore Republike Hrvatske  u rješavanju trenutne izbjegličke i migrantske krize

Pisane vijesti