​Poziv na predlaganje predstavnika OCD-a za članove i zamjene članova u Odbor za praćenje Programa Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027.

Slika /slike/Pristup informacijama - genericke slike/službenica za info.jpg

​Sukladno traženju Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike potrebno je predložiti zamjene članova u 6 područja djelovanja.

Odbor za praćenje Programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027."  uspostavlja se s ciljem praćenja provedbe Programa i napretka u ostvarenju njegovih ciljeva uzimajući u obzir financijske podatke, zajedničke te specifične pokazatelje.

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava kao Upravljačko tijelo za Program „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2021. - 2027. uspostavlja i predsjeda radom Odbora za praćenje te je odgovorno za provedbu svih aktivnosti u radu. Odbor za praćenje sastojat će se od predstavnika tijela državne uprave, tijela regionalne i lokalne samouprave, gospodarskih i socijalnih partnera, te predstavnika civilnog društva.
 
Molimo sve zainteresirane organizacije civilnoga društva da putem obrasca dostave prijedloge kandidata za članove i zamjenike članova Odbora za praćenje Programa "Učinkoviti ljudski potencijali 2021. - 2027." iz područja djelovanja:
Prijedlozi se dostavljaju direktno Uredu za udruge na elektroničku adresu: savjet@udruge.vlada.hrtereza.missoni@uzuvrh.onmicrosoft.com ili članovima Savjeta za razvoj civilnoga društva prema području djelovanja, a popis članova s elektroničkim adresama pronađite ovdje. 

Rok za dostavu kandidatura je ponedjeljak, 21.11.2022., do 17 sati.
 
 
Sukladno provedenom glasanju članova Savjeta za razvoj civilnoga društva o predloženim kandidatima, za predstavnike organizacija civilnoga društva u Odbor za praćenje Programa Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027. . predloženi su:   
DJECA I MLADI                 
Član: Martin Mrša (Udruga mladih „Mladi u Europskoj uniji)
Zamjenik člana: Vinko Livaković (Razvojni europski centar inicijativa)   
NEZAPOSLENI  
Članica: Svjetlana Marion (Udruga ZAMISLI)     
Zamjenik članice: Nikola Glibo (Udruga UP2DATE)         
SOCIJALNA I ZDRAVSTVENA SKRB          
Članica: Višnja Fortuna (Matica umirovljenika Hrvatska)
Zamjenica članice: Anica Balaband (Matica umirovljenika Hrvatska)
OSOBE S INVALIDITETOM          
Članica: Marica Mirić (SOIH)
Zamjenica članice: Kristina Peruničić (SOIH)
INTEGRACIJA MARGINALIZIRANIH SKUPINA    
Članica: Đordana Barbarić (Udruga MoSt )
Zamjenik članice:  Drago Lelas (Udruga MoSt ) 
ODRŽIVI RAZVOJ            
Ivan Buljan (WWF ADRIA)          
Petra Remeta (WWF ADRIA)    
 

Pisane vijesti | Savjet za razvoj civilnoga društva - imenovanja