Poziv na predlaganje predstavnika organizacija civilnoga društva za člana radne grupe za izradu Nacrta prijedloga zakona o zaštiti „zviždača“

Slika /slike/1. pravo na pristup.jpg

Rok za dostavu kandidatura je utorak 26. rujna.

Prioritetno (sektorsko) područje „5.2.1. Pravosuđe“ Akcijskog plana za 2017. i 2018. godinu uz Strategiju suzbijanja korupcije za razdoblje od 2015. do 2020. godine (Narodne novine, broj 60/17), u okviru mjere „Jačanje sustava prijave koruptivnog ponašanja i uređenje zakonskog okvira za zaštitu zviždača“ određuje aktivnost „Donošenje Zakona o zaštiti osoba koje prijavljuju korupciju“, za čiju je provedbu kao nositelj određeno Ministarstvo pravosuđa uz Ministarstvo uprave, Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava, Vrhovni sud Republike hrvatske i Državno odvjetništvo Republike Hrvatske kao sunositelje te s rokom provedbe u III. kvartalu 2018. godine.

S ciljem osiguranja kvalitetne provedbe navedene aktivnosti Ministarstvo pravosuđa pristupilo je osnivanju radne grupe za izradu Nacrta prijedloga Zakona o zaštiti osoba koje prijavljuju korupciju, u čiji bi rad bili uključeni prvenstveno nositelj i sunositelji provedbe predmetne aktivnosti, ali i predstavnici organizacija civilnoga društva, predstavnici sindikata i poslodavaca te predstavnici akademske zajednice.
U radu radne grupe sudjelovat će jedan predstavnik organizacija civilnoga društva.

Molimo sve zainteresirane organizacije civilnoga društva da putem obrasca dostave prijedloge kandidata za člana radne grupe za izradu Nacrta prijedloga Zakona o zaštiti osoba koje prijavljuju korupciju.
 
Prijedlozi se dostavljaju direktno Uredu za udruge na elektroničku adresu: nemanja.relic@udruge.vlada.hr ili članovima Savjeta za razvoj civilnoga društva - predstavnicima udruga prema području djelovanja, a popis članova s elektroničkim adresama pronađite ovdje.     

Pisane vijesti