Javni poziv na glasovanje za kandidate za člana i zamjenika člana Savjeta za razvoj civilnoga društva, predstavnike udruga iz područja turizma

Slika /slike/Pristup informacijama - genericke slike/shutterstock_165696095.jpg

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske poziva udruge iz područja turizma da glasuju za kandidate za člana i zamjenika člana Savjeta za razvoj civilnoga društva, predstavnike udruga iz područja turizma

Sukladno Odluci o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju Savjeta za razvoj civilnog društva (Narodne novine br. 62/2017) Ured za udruge objavio je 17. srpnja 2017. Javni poziv za isticanje kandidata za člana i zamjenika člana Savjeta za razvoj civilnoga društva predstavnika udruga iz područja turizma koji je bio otvoren do 25. kolovoza. Povjerenstvo za izbor članova Savjeta za razvoj civilnog društva iz reda udruga, imenovano od strane Savjeta, na sastanku održanom 7. rujna pregledalo je pristigle prijedloge kandidata za članove i zamjenike članova Savjeta predstavnike udruga iz područja turizma i utvrdilo da su pristigle 2 važeće kandidature dok niti jedna kandidatura nije bila nevažeća.

Ured za udruge objavio je 8. rujna privremenu listu važećih kandidatura za člana i zamjenika člana Savjeta za razvoj civilnoga društva predstavnika udruga iz područja turizma. Budući da nije zaprimljen niti jedan prigovor na privremenu listu važećih kandidatura za člana i zamjenika člana Savjeta za razvoj civilnoga društva predstavnika udruga iz područja turizma u nastavku se nalazi popis valjanih kandidatura sa životopisima kandidata te motivacijskim pismima.

POPIS ISTAKNUTIH KANDIDATA ZA ČLANA I ZAMJENIKA ČLANA  SAVJETA ZA RAZVOJ CIVILNOGA DRUŠTVA PREDSTAVNIKA UDRUGA IZ PDORUČJA TURIZMA

1. Mihaela Turniški/ Ivana Rušin Gligorić (Udruga hrvatskih putničkih agencija)

2. Aleksandra Uhernik Đurđek/ Debora Petrović (Hrvatska udruga profesionalaca kongresnog turizma)

GLASAČKI LISTIĆ


Kako glasovati?

Klikom na ime kandidatkinja može se pristupiti njihovim životopisima i pismu/pismima motivacije za rad u Savjetu.
Glasovati može samo udruga iz područja turizma koja je registrirana u Registru udruga Republike Hrvatske i koja je uskladila statut s Zakonom o udrugama (NN 74/14) ili je podnijela zahtjev za usklađivanjem a da je to vidljivo u Registru udruga (napomena da podnesen je zahtjev za upis promjena te da je u postupku rješavanja). Svaka udruga iz područja turizma ima pravo glasovati za samo jedan predloženi par kandidata. Formalne mreže i savezi, kao i udruge, imaju jedan glas. Djelovanje udruge u području turizma se dokazuje uvidom u Registar udruga i preslikom statuta udruge (za udruge koje su predale zahtjev za upis promjena, pa statut udruge još nije vidljiv u Registru udruga), a područje djelovanja podložno je dodatnoj provjeri.
Glasački listić potrebno je isprintati i zaokružiti jedan redni broj ispred imena kandidata za člana i zamjenika člana.
Napominjemo: glasački listić je važeći ukoliko je zaokružen samo jedan redni broj ispred istaknutog para (kandidat za člana / kandidat za zamjenika člana Savjeta) te ukoliko su popunjeni i ovjereni podaci na glasačkom listiću za udrugu koja glasuje.

Uz popunjeni glasački listić obvezno je dostaviti presliku važećeg statuta udruge (za udruge koje su predale zahtjev za upis promjena, pa statut udruge još nije vidljiv u Registru udruga), kao dokaz o djelovanju u području turizma.

Molimo Vas da popunjeni glasački listić zajedno s prilogom pošaljete isključivo poštom zaključno s 4. listopadom 2017. s naznakom ''GLASOVANJE ZA ČLANA I ZAMJENIKA ČLANA SAVJETA, PREDSTAVNIKE UDRUGA IZ PODRUČJA TURIZMA – NE OTVARATI'' na adresu:

Vlada Republike Hrvatske
Ured za udruge
Opatička 4
10000 Zagreb


 
Nakon isteka roka za glasovanje, Ured za udruge će na svojim internetskim stranicama objaviti: 
  • popis kandidata s najvećim brojem glasova koji će biti predloženi Vladi Republike Hrvatske za imenovanje za člana i zamjenika člana Savjeta predstavnika udruga iz područja turizma
  • popis ostalih kandidata s brojem dobivenih glasova.
 


 

Pisane vijesti

Dokumenti