Poziv na predlaganje predstavnika organizacija civilnoga društva za člana Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Slika /slike/1. pravo na pristup.jpg

Rok za dostavu kandidatura je utorak 19. rujna.

Vlada Republike Hrvatske na svojoj 55. sjednici, održanoj 7. rujna 2017., donijela je Odluku o osnivanju i imenovanju članova Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Savjet je savjetodavno tijelo Vlade Republike Hrvatske koje pruža pomoć Vladi Republike Hrvatske u kreiranju i provedbi politike, aktivnosti i programa u odnosu na Hrvate izvan Republike Hrvatske.
Članovi Savjeta imenuju se na mandat od četiri godine a u radu Savjeta sudjeluje i predstavnik organizacija civilnoga društva koje u svom djelovanju promiču razvijanje odnosa s Hrvatima izvan Republike Hrvatske.
 
Molimo sve zainteresirane organizacije civilnoga društva da putem obrasca dostave prijedloge kandidata za člana Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske.
 
Prijedlozi se dostavljaju direktno Uredu za udruge na elektroničku adresu: nemanja.relic@udruge.vlada.hr ili članovima Savjeta za razvoj civilnoga društva - predstavnicima udruga prema području djelovanja, a popis članova s elektroničkim adresama pronađite ovdje.    

Pisane vijesti