Poziv na predlaganje predstavnika organizacija civilnoga društva za člana Statističkog savjeta Republike Hrvatske

Slika /slike/1. pravo na pristup.jpg

Rok za dostavu kandidatura je utorak 18. prosinca

Na temelju članka 16. Zakona o službenoj statistici (Narodne novine br. 103/03, 75/09, 59/12 i 12/13) pri Državnom zavodu za statistiku osnovan je Statistički savjet Republike Hrvatske kao savjetodavno i stručno tijelo za strategijska pitanja službene statistike koje osigurava utjecaj korisnika, znanosti i šire javnosti na aktivnosti službene statistike.
 
Člankom 18. navedenog Zakona propisano je da se Savjet sastoji od 19 članova od kojih je jedan član predstavnik organizacija civilnoga društva. Također, u članku 20. navedeno je da se članovi Savjeta imenuju na razdoblje od pet godina, uz mogućnost ponovnog imenovanja.
 
S obzirom da dosadašnjoj predstavnici organizacija civilnoga društva u Statističkom savjetu Republike Hrvatske mandat ističe 20. veljače potrebno je imenovati novog predstavnika organizacija civilnoga društva (ili potvrditi dosadašnju predstavnicu) u sljedećem petogodišnjem razdoblju.
 
Molimo sve zainteresirane organizacije civilnoga društva da putem obrasca dostave prijedloge kandidata za člana Statističkog savjeta Republike Hrvatske.

Rok za dostavu kandidatura je utorak 18. prosinca.
 
Prijedlozi se dostavljaju direktno Uredu za udruge na elektroničku adresu: savjet@udruge.vlada.hr ili članovima Savjeta za razvoj civilnoga društva - predstavnicima udruga prema području djelovanja, a popis članova s elektroničkim adresama pronađite ovdje.   
 
Obrazac za prijavu

Pisane vijesti