Produženje roka za predlaganje kandidata za članove Savjeta inicijative Partnerstva za otvorenu vlast

Slika /slike/OGP logo - Low res jpeg.jpg

Budući da u predviđenom roku nisu pristigle kandidature za predstavnike udruga poslodavaca u području informacijskih tehnologija rok za kandidature u tom području se produžuje. 

Budući da u predviđenom roku do 3. ožujka nisu pristigle kandidature predstavnika udruga poslodavaca u području promicanja informacijskih tehnologija u Savjetu inicijative Partnerstva za otvorenu vlast, rok za kandidature u tom području se produžava do 9. ožujka 2017. godine.

Naime, Odlukom Vlade od 23. veljače 2017. godine osnovan je Savjet inicijative Partnerstva za otvorenu vlast.

Zadaća Savjeta je osigurati kontinuirani dijalog državnih tijela, organizacija civilnog društva, poslovnog sektora, akademske zajednice, medija i drugih predstavnika zainteresirane javnosti o unaprjeđenju standarda otvorenosti i transparentnosti tijela javne vlasti u Republici Hrvatskoj.
Savjet je zadužen za pripremu prijedloga i praćenje provedbe Akcijskog plana za provedbu inicijative Partnerstvo za otvorenu vlast u Republici Hrvatskoj.

Sukladno Odluci Vlade, Savjet čini 12 predstavnika/ica tijela državne uprave, 10 predstavnika/ica organizacija civilnog društva te jedan predstavnik javne ustanove.
Šest predstavnika/ica organizacija civilnog društva imenuje se na prijedlog Savjeta za razvoj civilnoga društva i to:
  • dva predstavnika iz reda udruga koje se bave pristupom informacijama i transparentnošću
  • jedan predstavnik iz reda udruga koje se bave suzbijanjem korupcije
  • jedan predstavnik iz reda udruga koje djeluju za mlade te
  • dva predstavnika iz udruga poslodavaca u području promicanja informacijskih tehnologija.
Na temelju pristiglih kandidatura Savjet za razvoj civilnoga društva će izabrati članove Savjeta inicijative Partnerstva za otvorenu vlast.

Sukladno Odluci, Ured za udruge je 24. veljače objavio poziv za predlaganje kandidata u navedena 4 područja, no za posljednje područje nisu zaprimljene kandidature te se rok za njihovu dostavu produžuje. 
 
Prijave za predstavnike organizacija civilnoga društva iz udruga poslodavaca u području promicanja informacijskih tehnologija  potrebno je dostaviti najkasnije do 9. ožujka 2017. godine na e-mail adresu: info@udruge.vlada.hr

Obrazac za prijavu 

Pisane vijesti