Program Građani, jednakost, prava i vrijednosti (CERV) na Dubrovnik EXPO 2023

Slika /dokumenti/CERV/CERV promo leci.jpg

Ured za udruge, kao Nacionalna kontakt točka programa Građani, jednakost, prava i vrijednosti (CERV) sudjelovat će 26. i 27. listopada na manifestaciji Dubrovnik EXPO 2023.

Ured za udruge Vlade RH, kao nacionalna kontakt točka programa Unije Građani, jednakost, prava i vrijednosti (CERV) 2021. - 2027., sudjelovat će na manifestaciji Dubrovnik EXPO 2023., koja se održava 26. i 27. listopada u Dubrovniku.

U okviru sudjelovanja održat ćemo i informativnu sesiju, na kojoj ćemo zainteresirane upoznati s temeljnim pojmovima, ciljevima, prioritetima i specifičnostima CERV programa te načinom prijave projektnih prijedloga putem središnjeg portala za prijavu na programe Unije.

Info sesija će se održati u četvrtak, 26. listopada 2023. između 10:00 i 12:00 sati u Studentskom domu Dubrovnik (Marka Marojice 2b).

Za sudjelovanje na info sesiji možete se prijaviti popunjavanjem online prijavnice (https://forms.gle/6LcdCWpYsGB8dKQL7 )
Program Građani, jednakost, prava i vrijednosti (CERV) najveći je program u povijesti Europske unije namijenjen promicanju demokracije, vladavine prava, temeljnih prava, transparentnosti, jednakosti, zajedničke europske povijesti, dobrog upravljanja te borbe protiv svih oblika nasilja. U razdoblju od 2021. do 2027. program je osigurao 1,55 milijardi eura za projekte javnog i civilnog sektora (tijela javne vlasti, javnih ustanova, škola, fakulteta, instituta i organizacija civilnog društva) vezane uz promicanje i zaštitu ovih vrijednosti. Na taj način CERV nastoji potaknuti aktivno građansko i demokratsko sudjelovanje s ciljem očuvanja i razvoja otvorenih, demokratskih, ravnopravnih i uključivih društava koja se temelje na vladavini prava, uvažavanju različitosti, međusobnom razumijevanju i toleranciji. Program pokriva područja dosadašnjih programa Europa za građane (Europe for Citizens), Prava, ravnopravnost i građanstvo (Rights, Equality and Citizenship) i DAPHNE.

Dodatne informacije o programu "Građani jednakost, prava i vrijednosti" možete dobiti na: Za sva pitanja vezano za događanje, molimo vas da nam se obratite na cerv@udruge.vlada.hr

Pisane vijesti | Građani, jednakost, prava i vrijednosti (CERV)