Rezultati Javnog poziva na glasovanje za kandidate za zamjenika/cu člana Savjeta za razvoj civilnoga društva, predstavnika udruga iz područja demokratizacije, vladavine prava odnosno razvoja obrazovanja

Slika /slike/Pristup informacijama - genericke slike/shutterstock_165696095.jpg

Javni poziv na glasovanje bio je otvoren od 13. do 28. listopada

Temeljem Javnog poziva na glasovanje za kandidate za zamjenika/cu člana Savjeta za razvoj civilnoga društva, predstavnika udruga iz područja demokratizacije, vladavine prava odnosno razvoja obrazovanja Povjerenstvo za izbor članova Savjeta iz reda udruga sastalo se 2. studenog, te je utvrdilo da je pristiglo ukupno 12 glasačkih listića od čega 11 važećih i jedan nevažeći. Jedan listić je proglašen nevažećim budući da su osobe ovlaštene za zastupanje udruge koja je dostavila glasački listić izvan mandata.
 
Prema broju dobivenih glasova za zamjenika/cu člana Savjeta za razvoj civilnoga društva predstavnika udruga iz područja demokratizacije, vladavine prava odnosno razvoja obrazovanja predlaže se:
 
za zamjenicu članice: Martina Horvat
 
Lista sa svim kandidatima te brojem dobivenih glasova i brojem nevažećih glasačkih listića

Postupku glasovanja prethodio je postupak isticanja kandidata.
Budući da je zamjenica članice iz područja demokratizacije, vladavine prava odnosno razvoja obrazovanja podnijela ostavku na članstvo u Savjetu, Ured za udruge objavio je 5. rujna 2017. Javni poziv za isticanje kandidata za zamjenika/cu članice Savjeta za razvoj civilnoga društva - predstavnika udruga iz područja demokratizacije, vladavine prava odnosno razvoja obrazovanja koji je bio otvoren do 20. rujna. Povjerenstvo za izbor članova Savjeta za razvoj civilnog društva iz reda udruga, imenovano od strane Savjeta, na sastanku održanom 2. listopada pregledalo je pristigle prijedloge kandidata za članove i zamjenike članova Savjeta predstavnike udruga iz područja demokratizacije, vladavine prava odnosno razvoja obrazovanja i utvrdilo da su pristigle 2 važeće kandidature dok niti jedna kandidatura nije bila nevažeća.
Ured za udruge objavio je 3. listopada privremenu listu važećih kandidatura za zamjenika/cu člana Savjeta za razvoj civilnoga društva predstavnika udruga iz područja demokratizacije, vladavine prava odnosno razvoja obrazovanja. Budući da nije zaprimljen niti jedan prigovor na privremenu listu važećih kandidatura za zamjenika/cu člana Savjeta za razvoj civilnoga društva predstavnika udruga iz područja demokratizacije, vladavine prava odnosno razvoja obrazovanja, Ured za udruge objavio je 13. listopada Javni poziv na glasovanje za kandidate za zamjenika/cu člana Savjeta za razvoj civilnoga društva, predstavnika udruga iz područja demokratizacije, vladavine prava odnosno razvoja obrazovanja.
 
Ovim putem zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u postupku kandidiranja i/ili postupku glasovanja za članove Savjeta i time pridonijeli demokratičnosti i transparentnosti rada Savjeta za razvoj civilnoga društva.

Pisane vijesti