Imenovanja predstavnika i zamjene predstavnika u Odboru za praćenje programa Program prekogranične suradnje Italija – Hrvatska 2014. – 2020.

Slika /slike/1. pravo na pristup.jpg

Program prekogranične suradnje Interreg V-A Italija – Hrvatska 2014. – 2020. odobren je 15. prosinca 2015. godine.

Programsko područje obuhvaća 8 županija s hrvatske strane (Primorsko-goranska, Ličko-senjska, Zadarska, Šibensko-kninska, Splitsko-dalmatinska, Istarska, Dubrovačko-neretvanska i Karlovačka), te sljedeće pokrajine s talijanske strane: Teramo, Pescara, Chieti (Abruzzo), Campobasso (Molise), Brindisi, Lecce, Foggia, Bari, Barletta-Andria-Trani (Puglia), Venezia, Padova, Rovigo (Veneto), Pordenone, Udine, Gorizia, Trieste (Friuli Venezia Giulia), Ferrara, Ravenna, Forlì-Cesena, Rimini (Emilia Romagna), Pesaro e Urbino, Ancona, Macerata, Ascoli Piceno, Fermo (Marche). Upravljačko tijelo programa je Veneto regija u Italiji.
 
Definirane su prioritetne osi i njihove vrijednosti kako je navedeno u nastavku:
 
1. Plave inovacije                          24.162.867 eura
2. Sigurnost i otpornost                51.346.091 eura
3. Okoliš i kulturna baština          70.475.027 eura
4. Pomorski prijevoz                     43.291.802 eura
 
Odobreni Program prekogranične suradnje Interreg V-A Italija – Hrvatska 2014. – 2020. dostupan je na web stranici programa www.italy-croatia.eu.
 
Sukladno Delegiranoj Uredbi Komisije (EU) broj 240/2014 od 07. siječnja 2014. o europskom kodeksu ponašanja za partnerstvo u okviru Europskih i strukturnih i investicijskih fondova, a u ime Republike Hrvatske kao države članice Programa, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije moli imenovanja predstavnika i zamjene predstavnika u svojstvu promatrača bez prava glasa u Odboru za praćenje programa iz dva tijela/institucije koja predstavljaju civilno društvo (kao što su partneri iz područja zaštite okoliša, nevladine organizacije i tijela odgovorna za promicanje socijalne uključenosti, jednakosti među spolovima i nediskriminacije, uključujući  tijela koja rade u područjima povezanima s planiranom uporabom Fondova ESI-ja kojima se doprinosi programu te s primjenom horizontalnih načela iz članaka 4. do 8. Uredbe (EU) br. 1303/2013 na temelju njihove reprezentativnosti i uzimajući u obzir geografsku i tematsku pokrivenost, sposobnost upravljanja, stručnost i inovativne pristupe):
 
1.            Jedan hrvatski predstavnik/i zamjena partnera za zaštitu okoliša.
2.            Jedan hrvatski predstavnik/i zamjena iz tijela nadležnog za promociju socijalne uključenosti i
               nediskriminacije.


Molimo sve zainteresirane da do 8. travnja 2016. putem obrazaca u privitku dostave svoje prijedloge. Prijedlozi se dostavljaju članovima Savjeta za razvoj civilnoga društva - predstavnicima udruga iz pojedinih područja. Popis članova Savjeta pronađite ovdje.

O prijavljenim kandidatima, glasat će članovi Savjeta za razvoj civilnoga društva, a rezultati će biti objavljeni na web stranici Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Obrazac za prijavu kandidata
 

Pisane vijesti