Javni poziv udrugama za sudjelovanje u snimanju promotivnog video spota za promicanje vidljivosti rada udruge i manifestacije Dani otvorenih vrata udruga 2020.

Slika /slike/dani_udruga_web_banneri_2020_366x244.jpg

Predstavite rad svoje udruge i način kako pomažete građanima i lokalnoj zajednici za vrijeme korona krize te sudjelujte u manifestaciji Dani otvorenih vrata udruga 2020.

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske poziva udruge koje žele promovirati svoje aktivnosti u okviru Dana otvorenih vrata udruga 2020., da se prijave na javni poziv za sudjelovanje u snimanju vlastitih promotivnih video spotova za promicanje vidljivosti rada svoje udruge i manifestacije Dani otvorenih vrata udruga 2020. na društvenim mrežama.
 
Sve udruge zainteresirane za sudjelovanje u izradi promotivnog video spota, pozivamo da u kratkom video klipu predstave rad svoje udruge i način kako pomažete građanima i lokalnoj zajednici za vrijeme korona krize. Video spotove Ured za udruge uvrstit će u najavu i program Dana otvorenih vrata udruga 2020. na društvenim mrežama.
 
Smjernice za izradu video spotova:
 
  • Video se mora snimati u landscape položaju (položeno/ vodoravno),  nikako ne snimati uspravno
  • Video se može se snimati mobitelom ili fotoaparatom ili kamerom
  • Video se može se snimati uz pomoć selfi štapa ili iz ruke ili neki drugi način
  • Maksimalno trajanje video klipa je 3 minute
  • Ukoliko se video snima u interijeru, treba se pobrinuti da ima dovoljno svjetla.
  • Ukoliko se video snima na otvorenom, treba paziti da vjetar ne pokvari ton videa
  • Cilj video klipova je predstavljanje udruge i način kako udruge pomažu građanima i lokalnoj zajednici za vrijeme korona krize u 3 minute sa stajališta udruge (uz napomenu udrugama da u video spotu upute svima poziv na sudjelovanje u Danima otvorenih vrata udruga). Želja je da se udruge predstave na što maštovitiji način, snimanjem svoje djelatnosti, opisivanjem sebe u formi intervjua ili pričanjem anegdota, drugim riječima u njihovom prirodnom okruženju.
  • Prilikom snimanja video spota potrebno je poštivati sve odredbe GDPR-a, posebice ukoliko će u izradi spota sudjelovati maloljetnici.

Kako se prijaviti:
  • Rok za prijavu na natječaj traje do 6. rujna 2020.
  • Video spot se postavlja na vlastiti Facebook udruge koja se prijavljuje na natječaj, uz obavezno označavanje Dani otvorenih vrata udruga (Facebook profil: Dani otvorenih vrata udruga; @DaniUdruga) uz obavezno slanje na email dovu@udruge.vlada.hr  Jumbo mailom ili We Transferom.

Udruge će biti nagrađene za svoj trud objavom na Facebook stranici Dana otvorenih vrata udruga tijekom rujna u sklopu informiranja javnosti o nadolazećoj manifestaciji Dani otvorenih vrata udruga koja će se održati u online formatu od 24. do 26. rujna 2020.

Pisane vijesti